Izjemne čokoladno piškotne kocke, za katere ne potrebujete pečice in posebnih spretnosti. Sestavljeni so iz dveh različnih krem in piškotnega dna s čokolado. Pecivo za vsako priložnost.
Sestavine
Dno:
- 400 g albert piškotov
- 400 ml vode
- 2 žlici sladkorja
- 130 g margarine ali masla
- 100 g čokolade za kuhanje
Krema:
- 1 liter mleka
- 3 vanilijevi pudingi
- 7 ravnih žlic moke
- 100 g sladkorja
- 100 g mlečne čokolade
- 100 g bele čokolade
- 200 ml smetane za stepanje
- 200 g margarine ali masla
Dekoracija:
- 300 ml smetane za stepanje
- po želji za posip čokoladni namaz in popraženi sesekljani lešniki
Postopek
- V skledo damo vanilijev puding, moko, sladkor in zalijemo z 200 ml mleka. Zmešamo z metlico.
- Preostalo mleko damo zavreti in vanj vlijemo mešanico. Mešamo, dokler ne dobimo gladke kreme.
- Vročo kremo razdelimo na dva dela.
- V en del damo belo čokolado, v drug del damo mlečno čokolado.
- Premešamo z mešalnikom, da se čokolada stopi.
- Pokrijemo s folijo za živila in postavimo na hladno, da se krema ohladi.
- Piškote natrgamo na manjše koščke in jih damo v skledo.
- V lonec damo maslo, temno čokolado, vodo, sladkor in skuhamo, da se sestavine stopijo.
- Prelijemo čez piškote in premešamo.
- Piškote damo v pekač in pogladimo po vrhu. Počakamo, da se ohladijo.
- Ko je čokoladna krema ohlajena, v njo vmešamo maslo in jo premažemo čez piškotno dno.
- Postavimo v hladilnik in pripravimo svetlo kremo.
- Za svetlo kremo najprej zmešamo sladko smetano in jo vmešamo v kremo.
- Premažemo čez pecivo.
- Po vrhu premažemo še stepeno sladko smetano in okrasimo po želji.