Izjemne čokoladno piškotne kocke, za katere ne potrebujete pečice in posebnih spretnosti. Sestavljeni so iz dveh različnih krem in piškotnega dna s čokolado. Pecivo za vsako priložnost.

Sestavine

Dno:

  • 400 g albert piškotov
  • 400 ml vode
  • 2 žlici sladkorja
  • 130 g margarine ali masla
  • 100 g čokolade za kuhanje

Krema:

  • 1 liter mleka
  • 3 vanilijevi pudingi
  • 7 ravnih žlic moke
  • 100 g sladkorja
  • 100 g mlečne čokolade
  • 100 g bele čokolade
  • 200 ml smetane za stepanje
  • 200 g margarine ali masla

Dekoracija:

  • 300 ml smetane za stepanje
  • po želji za posip čokoladni namaz in popraženi sesekljani lešniki

Postopek

  1. V skledo damo vanilijev puding, moko, sladkor in zalijemo z 200 ml mleka. Zmešamo z metlico.
  2. Preostalo mleko damo zavreti in vanj vlijemo mešanico. Mešamo, dokler ne dobimo gladke kreme.
  3. Vročo kremo razdelimo na dva dela.
  4. V en del damo belo čokolado, v drug del damo mlečno čokolado.
  5. Premešamo z mešalnikom, da se čokolada stopi.
  6. Pokrijemo s folijo za živila in postavimo na hladno, da se krema ohladi.
  7. Piškote natrgamo na manjše koščke in jih damo v skledo.
  8. V lonec damo maslo, temno čokolado, vodo, sladkor in skuhamo, da se sestavine stopijo.
  9. Prelijemo čez piškote in premešamo.
  10. Piškote damo v pekač in pogladimo po vrhu. Počakamo, da se ohladijo.
  11. Ko je čokoladna krema ohlajena, v njo vmešamo maslo in jo premažemo čez piškotno dno.
  12. Postavimo v hladilnik in pripravimo svetlo kremo.
  13. Za svetlo kremo najprej zmešamo sladko smetano in jo vmešamo v kremo.
  14. Premažemo čez pecivo.
  15. Po vrhu premažemo še stepeno sladko smetano in okrasimo po želji.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članek5 trikov, s katerimi boste spekli tanke, mehke in okusne palačinke
Naslednji članekOptična iluzija: Samo 1 % ljudi bo našlo kocko na sliki v 10 sekundah