Tema: Recept

SlovenijaDružinapred 102 dnevi
Mesne kroglice v paradižnikovi omaki in s krompirjevim pirejem Meso, začimbe, drobtine in mleko zmešamo v enotno zmes. Oblikujemo 32 kroglic, jih položimo na pekač s papirjem za peko, poškropimo sem in tja 2 žlici vode in v pečici pri 200 stopinjah pečemo 15 minut. Medtem v širokem loncu segrejemo paradižnik, ga začinimo z baziliko in feferonom, rahlo solimo in počasi kuhamo 15 minut. Nato v omako položimo pečene kroglice z mesnim sokom in kuhamo še 5 minut. Ponudimo s krompirjevim pirejem in solato. Mesno-riževe kroglice v paradižnikovi omaki Na maščobi prepražimo sesekljano čebulo, oplaknjen riž in prilijemo 2 dl vode. Kuhamo z rahlim brbotanjem 5 minut, odstavimo in prihranimo. V skledo damo meso, sol, poper, majaron, nato vmešamo mlačen riž. Ko je zmes lepo enotna, oblikujemo za jajce velike kroglice. Lahko jih na malo olja opečemo v ponvi ali položimo na pekač ter spečemo v pečici kakor pri sosednjem receptu. V ponvi popečemo panceto in čebulo, dodamo paradižnik...