Čeprav se morda zdi neverjetno, obstajajo posamezniki, ki izvrstno pripravljajo sladice, vendar so nespretni pri peki palačink. Palačinke pravzaprav niso tako preproste za pripravo, kar nakazujejo tudi številni triki, ki jih tu in tam slišimo ali preberemo. Zato v nadaljevanju, če si želite izboljšati svoje pekovske spretnosti glede palačink, predstavljamo tudi nekaj nasvetov, ki vam lahko pomagajo osvojiti umetnost peke ene izmed mnogih najljubših sladic. Osnovni recept najdete tukaj.
1. Trik
Ne glede na to, ali sledite receptu za palačinke ali pa se lotite peke “po občutku”, od celotne količine moke, ki jo uporabite za pripravo testa, odštejte dve žlici in ju nadomestite s škrobom (Gustin).
2. Trik
Preden v moko zmešate vse ostale potrebne sestavine za palačinke, jo obvezno presejte skozi sito.
3. Trik
Morda sodo bikarbono uporabljate za čiščenje, a v kuhinji jo lahko uporabite tudi pri peki palačink, saj bo pomagala, da bodo te bolj rahle. Vendar ne pretiravajte, že pol žličke je dovolj.
4. Trik
Če v receptu za palačinke uporabljate sodo bikarbono, jo presejte skupaj z moko, preden dodate druge sestavine.
5. Trik
V zmes naribajte lupinico neolupljene limone, pomaranče ali mandarine, ali poskusite z dodatkom naribanega jabolka.