Piščanca pripravljamo na nešteto načinov, vendar nas tale burger vedno znova razveseli. Sočen, hrustljav, osvežujoč. Kot nalašč za prihajajoče toplejše dni.
Sestavine
- 3 velike piščančje prsi, narezane na dolge debele trakove
- 240 ml (1 skodelica) pinjenca
- ½ žličke soli
- ¼ žličke belega popra
- ¼ žličke česnove soli
Hrustljava panada:
- 180 g (1 1/2 skodelice) navadne moke
- 1 žlička soli
- 1 žlička mletega črnega popra
- ½ žličke mletega česna
- 1 žlička posušenega timijana
- 1 žlička paprike
- 1 žlička pecilnega praška
- 1 žlička čilijevih kosmičev
Zeljna solata z medeno gorčico:
- ⅓ belega zelja
- 1 srednje velik korenček olupljen
- 4 žlice majoneze
- 1 žlica dijonske gorčice
- 1 žlica medu
- 2 žlički limoninega soka
- ščepec črnega popra
- olje za cvrtje
- 4 rezine sira gauda
- 4 popečene bombetke
- 8 kosov hrustljave zelene solate
- ½ rdeče čebule olupljene in narezane
- 1-2 narezana jalapena
Postopek
- Piščanca položite v skledo. Dodajte pinjenec, sol, poper in česen. Zmešajte, pokrijte in postavite v hladilnik, da se marinira vsaj 1 uro (največ čez noč).
- Pečico segrejte na nizek ogenj (da bo pečen piščanec topel).
- Segrejte veliko ponev jedilnega olja, dokler ni vroče (lahko preizkusite tako, da vanjo vržete majhno kocko kruha; če se takoj dvigne do vrha in začne hitro brbotati, je dovolj vroče). Potrebovali boste vsaj 1 liter (4 skodelice) olja – vendar pazite, da ponev ni polna več kot tretjino.
- V manjši skledici zmešajte sestavine za hrustljavo panado.
- Piščanca vzamite iz hladilnika. Dvignite košček in pustite, da presežek odteče. Piščanca potopite v mešanico za hrustljavo panado – pazite, da je popolnoma pokrit. Postavite na pladenj in ponavljajte, dokler ni ves piščanec obložen.
- Ko je olje dovolj vroče, dodajte piščanca. Pecite 3-5 minut, dokler kosi ne postanejo zlato rjave barve. To lahko preverite tako, da kos piščanca razrežete, če na sredini ni več rožnat, je pečen.
- Postavite na pladenj v pečico, da ostane toplo, medtem ko pečete preostali del.
- Naredite zeljno solato tako, da narežete zelje in korenček. Postavite v skledo z majonezo, gorčico, medom, limoninim sokom in črnim poprom. Premešajte, nato pokrijte in ohladite.
- Zdaj je čas za sestavljanje. Piščančje kose najprej razporedite v štiri kupčke in nanje položite sir. Pecite na žaru ali postavite v vročo pečico za nekaj minut, dokler se ravno ne stopi (to ni obvezno – sira vam ni treba stopiti, če tega ne želite).
- Dno bombetk položite na štiri krožnike. Na vrh položite liste zelene solate in rezine rdeče čebule, nato pa kose piščanca s sirom (ali dodajte sir za piščancem, če sira ne topite).
- Z žlico nanesite zeljno solato, nato pa potresite rezine jalapena. Na vrh položite drugi del bombetke in postrezite.
Video recept
Zadnji prispevki
- Bananin kruh za jagodami, samo eden kos ne bo dovolj
- Optična iluzija: Lahko najdete 5 parov izgubljenih čevljev v 15 sekundah?
- Polnjene piščančje prsi z gobami, šunko in sirom – odlično kosilo
- Te rastline bodo rastle kot nore, če jim dodate malo vašega najljubšega napitka
- Recept za pecivo z jagodami, pripravljeno v 15 minutah