Cordon bleu

Ocvrti zrezki s šunko in sirom so prava poslastica; pripravimo jih iz svinjskega ali piščančjega mesa.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Za v olju ocvrto hrano sicer vemo, da je nezdrava, a si vseeno lahko privoščimo občasne pregrehe. Cordon bleu, imenitni ocvrti zrezek, ki ga pripravimo iz svinjskega mesa ali piščančjih filejev in nadevamo s šunko in sirom, naj bo na mizi res le občasno.


Ti zrezki so polni nezdravih maščob in izjemno kalorični, porcija ima od 1500 do 2000 kalorij, odvisno od velikosti. Lahko pa jih spečemo v pečici ali cvrtniku na zrak. Seveda okus ne bo povsem enak, to je treba priznati, bo pa zato obrok bolj zdrav. Ne pozabimo tudi, da bo priprava trajala dlje, saj se bo meso v pečici peklo najmanj 45 minut. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije