Če imate radi testenine in piščanca, jih lahko združite v tej okusni jedi, ki bo všeč mnogim. Okus je res dober in ne bo vam žal, če jih pripravite.
Sestavine
- 300 g testenine (Penne)
- Voda za kuhanje testenin
- 1 žlička soli
- olivno olje
—
- 1-2 žlici oljčnega olja
- pol skodelice sesekljane čebule
- 1-2 žlici sesekljanega česna
- 200 g piščanca brez kosti
- 2-3 žlici paradižnikovega koncentrata
- 2 žlici kečapa
- 1-2 žlici čili-česnove omake (neobvezno)
- 1 žlička soli
- 1 žlička mletega črnega popra
- 1 žlička rdeče paprike
- 1 žlička origana
—
- 3 žlice masla
- 2 žlici moke
- 1,5 skodelice mleka
- pol žličke soli
- četrt žličke popra
- muškatni orešček po okusu
- Mozzarela sir
Postopek
- Testenine skuhajte v osoljeni vodi po navodilih na embalaži.
- Ko so kuhane, jih odcedite in prelijte s kančkom olivnega olja, da se ne sprimejo.
- V ponev dajte olje in sesekljano čebulo ter jo prepražite do rjave barve. Proti koncu praženja dodajte še sesekljan česen, ko zadiši, dodajte v ponev še piščanca in pecite, dokler piščanec ni rahlo zapečen.
- Sedaj dodajte mlado čebulo, paradižnikov koncentrat, kečap in vse ostale začimbe.
- Dobro premešajte in kuhajte še nekaj minut.
- Na koncu posujte z origanom in premešajte.
- V drugi ponvi pripravite bešamel z maslom. Ko se stopi dodajte moko, prilijte mleko in začinite po okusu. Mešajte in kuhajte, dokler se zmes ne zgosti.
- Sedaj so vse komponente pripravljene.
- Bešamel prelijte čez omako in dodajte še testenine.
- Dobro premešajte.
- Prestavite v namaščen pekač in po vrhu potresite z mozzarelo.
- Pecite v pečici približno 15-20 minut na 180 stopinjah.