Če imate radi testenine in piščanca, jih lahko združite v tej okusni jedi, ki bo všeč mnogim. Okus je res dober in ne bo vam žal, če jih pripravite.

Sestavine

  • 300 g testenine (Penne)
  • Voda za kuhanje testenin
  • 1 žlička soli
  • olivno olje

  • 1-2 žlici oljčnega olja
  • pol skodelice sesekljane čebule
  • 1-2 žlici sesekljanega česna
  • 200 g piščanca brez kosti
  • 2-3 žlici paradižnikovega koncentrata
  • 2 žlici kečapa
  • 1-2 žlici čili-česnove omake (neobvezno)
  • 1 žlička soli
  • 1 žlička mletega črnega popra
  • 1 žlička rdeče paprike
  • 1 žlička origana

  • 3 žlice masla
  • 2 žlici moke
  • 1,5 skodelice mleka
  • pol žličke soli
  • četrt žličke popra
  • muškatni orešček po okusu
  • Mozzarela sir

Postopek

  1. Testenine skuhajte v osoljeni vodi po navodilih na embalaži.
  2. Ko so kuhane, jih odcedite in prelijte s kančkom olivnega olja, da se ne sprimejo.
  3. V ponev dajte olje in sesekljano čebulo ter jo prepražite do rjave barve. Proti koncu praženja dodajte še sesekljan česen, ko zadiši, dodajte v ponev še piščanca in pecite, dokler piščanec ni rahlo zapečen.
  4. Sedaj dodajte mlado čebulo, paradižnikov koncentrat, kečap in vse ostale začimbe.
  5. Dobro premešajte in kuhajte še nekaj minut.
  6. Na koncu posujte z origanom in premešajte.
  7. V drugi ponvi pripravite bešamel z maslom. Ko se stopi dodajte moko, prilijte mleko in začinite po okusu. Mešajte in kuhajte, dokler se zmes ne zgosti.
  8. Sedaj so vse komponente pripravljene.
  9. Bešamel prelijte čez omako in dodajte še testenine.
  10. Dobro premešajte.
  11. Prestavite v namaščen pekač in po vrhu potresite z mozzarelo.
  12. Pecite v pečici približno 15-20 minut na 180 stopinjah.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Samo 1 % ljudi bo našlo kocko na sliki v 10 sekundah
Naslednji članekTeh 5 kuhinjskih pripomočkov bi morali redno menjati, a jih verjetno ne