Cheesecake je odlična sladica, za katero obstaja ogromno različnih receptov in različic. Tokrat vam predstavljamo zelo enostavno.

Sestavine

Za dno

  • 125 g drobtin piškotov (Leibniz, Oreo, albert piškoti itd.)
  • 1/4 skodelice (50 g) stopljenega masla

Za sirno polnilo

  • 300 g polnomastnega kremnega sira, sobne temperature
  • 150 g bele čokolade
  • 3/4 skodelice (200 ml) sladke smetane
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta

Postopek

  1. Obložite stranice in dno okroglega pekača s premerom 18 cm z odstranljivim dnom.
  2. Za pripravo dna: piškote zdrobite v drobne drobtine (z uporabo multipraktika ali vrečke in valjarja). Dodajte stopljeno maslo in mešajte, dokler se sestavine ne povežejo.
  3. Pritisnite v dno pekača.
  4. Postavite v hladilnik, medtem ko pripravljate nadev.
  5. Stopite belo čokolado nad vodno kopeljo. Pustite, da se nekoliko ohladi.
  6. Dodajte kremni sir in vanilijo ter mešajte, dokler ni zmes gladka in brez grudic.
  7. V ločeni skledi stepite sladko smetano do srednje čvrstih vrhov. Postopoma vmešajte v mešanico za cheesecake.
  8. Nalijte nadev v pekač.
  9. Čez noč postavite v hladilnik.
  10. Po želji okrasite vrh torte z drobtinami piškotov ali s svežim sadjem.
  11. Shranjujte v hladilniku do 3 dni ali v zamrzovalniku do 1 meseca.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekVam je ostalo nekaj vina? Tako ga lahko porabite
Naslednji članekVrhunski triki za boljši pridelek paradižnika – rodil bo dvakrat več