Cheesecake je odlična sladica, za katero obstaja ogromno različnih receptov in različic. Tokrat vam predstavljamo zelo enostavno.
Sestavine
Za dno
- 125 g drobtin piškotov (Leibniz, Oreo, albert piškoti itd.)
- 1/4 skodelice (50 g) stopljenega masla
Za sirno polnilo
- 300 g polnomastnega kremnega sira, sobne temperature
- 150 g bele čokolade
- 3/4 skodelice (200 ml) sladke smetane
- 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
Postopek
- Obložite stranice in dno okroglega pekača s premerom 18 cm z odstranljivim dnom.
- Za pripravo dna: piškote zdrobite v drobne drobtine (z uporabo multipraktika ali vrečke in valjarja). Dodajte stopljeno maslo in mešajte, dokler se sestavine ne povežejo.
- Pritisnite v dno pekača.
- Postavite v hladilnik, medtem ko pripravljate nadev.
- Stopite belo čokolado nad vodno kopeljo. Pustite, da se nekoliko ohladi.
- Dodajte kremni sir in vanilijo ter mešajte, dokler ni zmes gladka in brez grudic.
- V ločeni skledi stepite sladko smetano do srednje čvrstih vrhov. Postopoma vmešajte v mešanico za cheesecake.
- Nalijte nadev v pekač.
- Čez noč postavite v hladilnik.
- Po želji okrasite vrh torte z drobtinami piškotov ali s svežim sadjem.
- Shranjujte v hladilniku do 3 dni ali v zamrzovalniku do 1 meseca.