Kanadski Sinatra kmalu v Ljubljani

Michael Bublé v Stožice prihaja s kar 18 vlačilci

Objavljeno
22. oktober 2014 12.19
reut*Michael Buble
Delo.si
Delo.si

Michael Bublé, pravijo mu tudi kanadski Sinatra, je v kratkem času dosegel skoraj nemogoče. Postal je mednarodna pevska senzacija, pohvali pa se lahko s štirimi grammyji in 50 milijoni prodanih albumov. Zadnjega To Be Loved - in seveda še njegove druge uspešnice - bo kmalu predstavil v stožiški dvorani. Kanadski zvezdnik v Stožice prihaja 6. novembra.

Pevec zagotavlja, da je svetovni sloves plod trdega dela ter da uspeh ni prišel čez noč. Svet swing, soul in jazz evergreenov mu je z predvajanjem v zgodnjem otroštvu približal njegov dedek, ki je imel obsežno kolekcijo plošč. Ella Fitzgerald, Stevie Wonder, Frank Sinatra in Tony Bennet so postali dečkovi pevski idoli in kmalu se je mladi Bublé odločil, da jim želi slediti. Bubléjev dedek je lokalnim glasbenim klubom celo nudil zastonj popravila vodovodnih cevi v zameno, da ponudijo nadarjenemu vnuku priložnost, da nastopi na odru.

Dedek ga je prijavil na lokalno tekmovanje glasbenih talentov. Ko so po nastopu organizatorji ugotovili, da je Bublé star le 17 let, so ga diskvalificirali, vseeno pa je z njim pritegnil pozornost organizatorjev, kjer je zmagal s swing klasiko. Čez dobro leto ga je na enem od nastopov opazil producent David Foster in Bublé je kmalu podpisal pogodbo z založbo 143 Records Label in izdal studijski album Michael Bublé, ki je doživel uspeh v Kanadi in Veliki Britaniji.

Leta 2005 mu je uspel preboj  iz anonimnosti z albumom It's Time, dve leti pozneje pa se je z albumom Call  Me Irresponsible  zavihtel na vrhove svetovnih lestvic. Leta 2009 izdana plošča Crazy Love se je samo po treh dnevih prodaje uvrstila na prvo mesto ameriške Billboardove lestvice najboljših albumov. Neverjeten uspeh je zabeležila tudi leta 2011 izdana praznična plošča Christmas.  Za zadnji album To Be Loved  pa je že prejel največje glasbeno priznanje - grammy.

Mimogrede, Michael Bublé v Stožice prihaja s kar 18 vlačilci, kar je največja produkcija na tem prizorišču doslej. Že to da vedeti, da se obeta resnični glasbeni spektakel.