Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 8. 2017,
10.25

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,38

1

Natisni članek

Anthony Randolph Košarkarska zveza Slovenije Rašo Nesterović Igor Kokoškov EuroBasket 2017

Četrtek, 17. 8. 2017, 10.25

6 let, 6 mesecev

Anthony Randolph prejel slovensko državljanstvo

Velik dan za slovensko košarko, Američanu prižgali zeleno luč

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,38

1

Anthony Randolph Goran Dragić | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

"Navdušen sem, da sem prejel slovensko državljanstvo in uradno postal del slovenske košarkarske reprezentance," ne skriva zadovoljstva Anthony Randolph. Ameriški košarkar je prejel slovensko državljanstvo, s tem pa je odpravljena še zadnja ovira, ki mu je preprečevala nastop na evropskem prvenstvu. V slovenskem dresu bo zaigral konec tedna na turnirju v Izraelu.

Intervju - Anthony Randolph

Slovenska košarkarska reprezentanca se pripravlja na nastop na letošnjem evropskem prvenstvu, ki ga bo konec avgusta začela na skupinskem delu na Finskem. Selektor Igor Kokoškov bo lahko na košarkarskem vrhuncu letošnjega leta računal na vse razpoložljive kandidate.

Randolph navdušen nad Slovenijo

Randolph je za slovensko izbrano vrsto odigral dve tekmi, nato pa se odpravil v ZDA na poroko. Konec tedna bo nastopil z reprezentanco v Izraelu. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Randolph je za slovensko izbrano vrsto odigral dve tekmi, nato pa se odpravil v ZDA na poroko. Konec tedna bo nastopil z reprezentanco v Izraelu. Foto: Žiga Zupan/Sportida Ameriški košarkar Anthony Randolph, ki navdušuje v dresu madridskega Reala, kjer si deli slačilnico z mladim slovenskim asom Luko Dončićem, je prejel slovensko državljanstvo. S tem je 27-letni krilni center izpolnil pogoj za nastop na evropskem prvenstvu.

''Veselim se nastopa na evropskem prvenstvu, kjer bom naredil vse, da dosežemo zastavljene cilje. Vedno se bom rad vračal v Slovenijo, nad katero sem navdušen," sporoča novopečeni slovenski reprezentant, ki si je pred dnevi v ZDA z ženo izmenjal poročna prstana.

Za zdaj je za izbrano vrsto Slovenijo odigral dve tekmi. Proti univerzitetni ekipi Rusije je dosegel dvanajst točk, proti Ukrajini pa devet.

Vodstvo Košarkarske zveze Slovenije (KZS) ne skriva sreče, ker bo lahko Slovenija na evropskem prvenstvu nastopila tudi s 27-letnim Američanom. | Foto: Vid Ponikvar Vodstvo Košarkarske zveze Slovenije (KZS) ne skriva sreče, ker bo lahko Slovenija na evropskem prvenstvu nastopila tudi s 27-letnim Američanom. Foto: Vid Ponikvar

Košarkarska zveza Slovenije se je zahvalila državnemu zboru in vladi Republike Slovenije, pristojnemu ministrstvu, Petru Vilfanu in vsem drugim, ki so pripomogli, da je Randolph prejel slovensko državljanstvo.

''Randolph je v pripravljalnem obdobju dokazal, da gre za izjemno osebo in odličnega igralca. Zelo dobro se je ujel z novimi soigralci ter strokovnim štabom. Slovenska reprezentanca je imela v zadnjih letih primanjkljaj na položaju krilnega centra. Verjamem, da se bo naša odločitev pokazala za pravilno tudi na evropskem prvenstvu," je navdušen generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije Radoslav Nesterović.

Kdo je Anthony Randolph?

V Nemčiji rojeni 27-letni Anthony Randolph je bil leta 2008 kot štirinajsti izbran na naboru lige NBA. 211 centimetrov visok košarkar lahko igra na položaju krilnega centra in centra, kar šest sezon pa je igral v ligi NBA.

V dresu madridskega Reala si je pridobil ogromno izkušenj z igranjem na vrhunski ravni v Evropi. | Foto: Reuters V dresu madridskega Reala si je pridobil ogromno izkušenj z igranjem na vrhunski ravni v Evropi. Foto: Reuters

Prvi dve sezoni je prebil pri Golden State Warriors, nato se je preselil k New York Knicks, onkraj Atlantika pa je igral še za Minnesoto Timberwolves in Denver Nuggets. Evropsko košarkarsko zgodbo je začel pisati pri ruskem Lokomotivu iz Kubana, od začetka prejšnje sezone pa je soigralec Dončića pri madridskem Realu.

Ne spreglejte