Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 5. 2018,
20.47

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Lyon UEFA liga prvakov liga prvakinj

Četrtek, 24. 5. 2018, 20.47

12 mesecev

finale lige prvakinj

Nogometašice Lyona ubranile naslov prvakinj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Lyon liga prvakinj | Foto Reuters

Foto: Reuters

Dva večera pred vrhuncem letošnje evropske klubske nogometne sezone sta se v Kijevu za naslov lige prvakinj pomerili ekipi Wolfsburga in branilk naslova Olympiqua Lyona. Na stadionu Valerij Lobanovskij v rednem delu gola ni bilo, na koncu pa so bile po podaljšku boljše igralke Lyona s 4:1 (0:0, 0:0).

V podaljšku so sicer prve povedle nogometašice Wolfsburga, potem ko je gol v tretji minuti dodatka dosegla Pernille Harder. A v peti minuti podaljška so Nemke ostale le z 10 igralkami na zelenici, saj je Alexandra Popp zaradi grobega starta dobila drugi rumeni karton in s tem predčasno pot z igrišča. To je prelomilo tekmo, Francozinje so hitro izenačile, v 98. minuti je zadela Amandine Henry, zgolj minuto kasneje pa za vodstvo še Euginie Le Sommer. Ada Hegerberg je v 103. minuti povišala že na 3:1.

Poslavlja se s petimi naslovi prvakinje

Z zadnjim golom v bogati karieri se je po vstopu v igro v 114. minuti zgolj dve minuti kasneje vpisala še Camille Abily, ki se je z Olympiqueom, kjer igra zadnjih osem let, ovenčala še s petim naslovom prvakinje.

Camille Abily (desno), ki se je z Olympiqueom, kjer igra zadnjih osem let, ovenčala še s petim naslovom prvakinje, je dosegla zadnji gol kariere. | Foto: Reuters Camille Abily (desno), ki se je z Olympiqueom, kjer igra zadnjih osem let, ovenčala še s petim naslovom prvakinje, je dosegla zadnji gol kariere. Foto: Reuters

Ekipi sta se v finalu pomerili že tretjič, Lyon je v lovu na rekordni peti naslov in tretjega zaporednega v polfinalu premagal Manchester City, dvakratne prvakinje iz Wolfsburga pa so bile v polfinalu boljše od Chelseaja.

Lyon liga prvakinj | Foto: Reuters Foto: Reuters

Vrhunec letošnje evropske nogometne klubske sezone bo sobotni finale lige prvakov med branilcem naslova madridskim Realom in Liverpoolom v Kijevu. Tekma se bo začela ob 20.45, uvod v njo pa bo priredba himne lige prvakov, ki jo bo odigral sloviti duet 2Cellos.

Ne spreglejte