Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 10. 2018,
16.50

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

Natisni članek

slovenska hokejska reprezentanca Litva Daniel Lacroix

Petek, 19. 10. 2018, 16.50

5 let, 5 mesecev

Daniel Lacroix je novi selektor litovske hokejske reprezentance

Na trenersko klop nasprotnikov Slovenije nekdanji NHL-ovec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29
Daniel Lacroix | Daniel Lacroix je zadnje štiri sezone deloval v trenerskem štabu Montreal Canadiens, v prihodnje bo selektor litovske hokejske reprezentance. | Foto Getty Images

Daniel Lacroix je zadnje štiri sezone deloval v trenerskem štabu Montreal Canadiens, v prihodnje bo selektor litovske hokejske reprezentance.

Foto: Getty Images

Reprezentanco Litve bo v prihodnje vodil nekdanji hokejisti lige NHL, v kateri je deloval tudi kot trener, Kanadčan Daniel Lacroix. Njegovi varovanci bodo vrhunec sezone dočakali na aprilskem svetovnem prvenstvu divizije I, skupine A, v Astani, kjer si bosta najboljši reprezentanci prvenstva priigrali vstopnici za elito. V Kazahstanu bodo ob gostiteljih in Litovcih sodelovali tudi Slovenci, Belorusi, Madžari in Korejci.

Ivo Jan
Sportal Koga bo v Belorusiji preizkusil slovenski selektor?

Litovska hokejska reprezentanca je spomladi na domačem svetovnem prvenstvu divizije I, skupine B, brez poraza osvojila prvo mesto in si priborila nastop na svetovnem prvenstvu razred višje. Tam bo konec aprila in na začetku maja prihodnje leto v družbi Kazahstana, Slovenije, Belorusije, Madžarske in Južne Koreje sicer avtsajder skupine, a Litovci upajo, da bodo vsaj komu nekoliko premešali štrene.

V ta namen so selektorsko taktiko podelili Kanadčanu Danielu Lacroixu, ki je v ligi NHL nabiral tako igralske kot trenerske izkušnje. Od sezone 2006/07, z izjemo enega leta, pa do danes je v najmočnejši hokejski ligi na svetu deloval kot pomočnik, zadnje štiri sezone v taboru Montreal Canadiens. Nekdaj krilni napadalec, ki je v ligi NHL dodobra napolnil razdelek s kazenskimi minutami, je zdaj pred novim izzivom.

"Ekipa se bo krepko spremenila. Odločili smo se, da v litovskem hokeju začnemo novo poglavje, zato smo tudi povabili izkušene ljudi, ki bodo prinesli nove ideje," je dejal dolgoletni NHL-ovec, zdaj pa predsednik zveze Dainius Zubrus, ki si je aprila nadel drsalke in pomagal reprezentanci do uspeha.

Marcel Rodman
Sportal Slovenskega olimpijca življenje večkrat preizkusilo, a se nikoli ni želel smiliti samemu sebi

Pokal Baltika

Prvi test v novi vlogi Lacroixa, ki se je z Litovci dogovoril za enoletno sodelovanje, in pomočnika, nekdanja litovska reprezentanta Šarunasa Kuliesiusa in Arunasa Aleinikovasa, čaka novembra na pokalu Baltika. Pokal bo potekal med 8. in 11. novembrom v dveh skupinah. Litovci so v skupini z Belorusi in Japonci, v drugi pa so Latvijci, Estonci in Romuni.

Slovenci bodo novembra igrali na turnirju EIHC v Minsku, kjer se bodo ob Belorusih pomerili še s Francozi in Latvijci.

Preberite še:

Matija Pintarič
Sportal Francozi častijo Slovenca: Potrditev, da bi lahko igral na višji ravni
Jan Muršak
Sportal Pintarič po četrtfinale tudi v bližino Slovenije, Muršak v Skandinavijo
Jesenice Ritten
Sportal aaa
Ivo Jan
Sportal Kanadski veter v slovenski reprezentanci

 

Ne spreglejte