Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
26. 10. 2016,
22.21

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Union Olimpija Gašper Okorn Amare Stoudemire Eurocup

Sreda, 26. 10. 2016, 22.21

6 let, 6 mesecev

Olimpija iskala pravi val, a ga ni našla

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Foto: Vid Ponikvar

Union Olimpija tudi po tretjem krogu Eurocupa ostaja brez zmage. V Stožicah je morala priznati premoč Hapoel Jerusalemu (74:89). Trener Gašper Okorn je obžaloval, da v trenutkih, ko so ujeli priključek, niso znali izkoristi priložnosti, ki se jim je ponujala.

Nekdanji zvezdnik lige NBA Amare Stoudemire, ki je član Hapoel Jerusalema, v Stožice ni privabil večjega števila ljubiteljev košarke. Zbralo se jih je približno 1.500, kakšne boljše predstave Američana pa niso videli, saj se je prvič med strelce vpisal šele v zadnji četrtini.

So bili pa bolj razpoloženi njegovi soigralci, ki so imeli večji del prvega polčasa vse pod nadzorom. V prvi četrtini smo videli vsega šest košarkarjev, ki so se vpisali med strelce – na vsaki strani po tri.

Gostje so imeli pri 21:12 že lepo prednost, ko je bil uspešen Curtis Jerrells (12 točk v tem delu igre, skupno 22), najvišji naskok pa nekaj trenutkov pozneje pri 29:19. Obramba v teh trenutkih ni delovala tako, kot si je zamislil trener Gašper Okorn, saj se je razigral tudi Tarence Kinsey, ki je tekmo končal pri 23 točkah.

Fotogalerija
1 / 34

Izgubljene žoge in omejeni Jefferson

Šele ob koncu prvega polčasa so gostitelji postali bolj požrtvovalni ter se uspešno zoperstavili favoriziranim in bogatejšim Izraelcem. Kapetan Mirko Mulalić je pri 39:39 ekipi poravnal, Olimpija pa v prvem delu, ki se je končal z 39:41, ni niti enkrat vodila.

Amare Stoudemire ni bil najbolj razpoložen za igro. | Foto: Vid Ponikvar Amare Stoudemire ni bil najbolj razpoložen za igro. Foto: Vid Ponikvar

Moštvo Hapoela je dobro zaustavilo prvega organizatorja igre pri Olimpiji Brandona Jeffersona, ki je prvi točki dosegel šele ob koncu tretje četrtine (54:62). In še to iz prostih metov.

Nezbranost v napadu je bila kriva, da so zeleno-beli izgubljali preveč žog, kar so gostje s pridom izkoriščali. Kar osem so jih izgubili v tretji četrtini, skupaj 15.

Olimpija je spet ujela priključek pri 50:50, takrat pa med drugim košarkarji niso izkoristili malega prekrška, saj še niso imeli bonusa. Gostje so si v nadaljevanju hitro priigrali nekaj naskoka, ki so ga pozneje le še povečali.

Premehka obramba in kanonada trojk

Ob začetku zadnje četrtine so igralci v rdeči opravi po prvem košu in dodatno zadetem prostem metu Stoudemireja vodili za 12 točk (71:59).

Košarkarji Olimpije so bili premalo zbrani v obrambi in vselej puščali prostega igralca na metu za tri točke. Po dveh zaporedno zadetih trojkah je bilo pri 77:61 že jasno, da bodo Ljubljančani v slabih petih minutah težko nadoknadili tako velik zaostanek. Ta je na koncu znašal 15 točk (74:89).

Dražen Bubnić je bil s 17 točkami najboljši strelec Olimpije. | Foto: Vid Ponikvar Dražen Bubnić je bil s 17 točkami najboljši strelec Olimpije. Foto: Vid Ponikvar

"Zadovoljen sem z dvema deloma. V drugi četrtini in delu tretje smo pokazali, da se da igrati, vendar je to časovno omejena stvar. Pri rezultatu 50:50 smo imeli lepo priložnost, da bi prešli v vodstvo, vendar smo jo zapravili.

Ne morem reči, da se fantje niso trudili. Tekmo smo začeli premehko in narobe delali male prekrške. Preveč smo sramežljivi. Ko zagrizemo, vidimo, da lahko igramo. Moči in kakovosti za preobrat nimamo. Takrat, ko je Hapoel pobegnil, je kakovost prišla do izraza, smo pa solidno zaprli raketo in zaustavili Stoudemireja," je po tekmi povedal Okorn.

Union Olimpija : Hapoel Jeruzalem 74:89 (16:23, 39:41, 54:62)

Dvorana Stožice, gledalcev 1500, sodniki: Hierrazuelo (Španija), Kowalski (Poljska), Van den Broeck (Belgija).
Union Olimpija: Barbarič 7 (5:6), Oliver 1 (1:2), Šaškov 1 (1:2), Bubnić 17 (1:2), Mulalić 5, Mesiček 9 (4:4), Milošević 10 (4:4), Janković 12, Jefferson 3 (3:3), Hrovat 9 (2:2).
Hapoel Jeruzalem: Stoudemire 5 (3:3), Dyson 5 (2:2), Eliyahu 11 (1:2), Halperin 4, Timor 7, Kinsey 23 (11:13), Peterson 8, Jerrells 22 (1:1), Rosefelt 4.
Prosti meti: Union Olimpija 21:25, Hapoel Jeruzalem 18:21.
Met za tri točke: Union Olimpija 5:17 (Bubnić 2, Hrovat, Mulalić, Mesiček), Hapoel Jeruzalem 7:18 (Jerrells 3, Peterson 2, Timor, Dyson).
Osebne napake: Union Olimpija 23, Hapoel Jeruzalem 25.
Pet osebnih: /.

Ne spreglejte