Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
2 24.11.2017 08:32:29

Legendarni REKORDER Škaper: ZATO je Tavares tisti, ki me bo prehitel! In TO je največji PROBLEM prekmurskega nogometa

Aleš Cipot/fotolens.si
Le še en zadetek je legendarni nogometaš Maribora Marcos Tavares oddaljen od strelskega rekorda v slovenskem prvenstvu, ki ga je postavil prekmurski 'golgeter' Štefan Škaper.

Prekmurec, ki je blestel predvsem v dresu Beltincev in kasneje murskosoboške Mure, je v prvi ligi dosegel 130 zadetkov na 226 prvenstvenih tekmah in dolgo časa se je zdelo, da  bo ta rekord ostal nedotaknjen. Dokler se ni pojavil Marcos Tavares, ki se je leta 2008 preselil v Maribor in postal legenda. 

Brazilec se je na večnem derbiju Škaperju približal le na en zadetek, njegov cilj pa je, da bi mejnik podrl že do konca koledarskega leta, do takrat Mariborčane čakajo še obračuni s  Celjem, Gorico in Aluminijem. Škaper je v intervjuju za Večer pojasnil, zakaj je prav Tavares tisti, ki ga je lahko ujel in zabil toliko zadetkov: "Rekord je treba gledati v drugi dimenziji. Vse sezone sem igral v prvi ligi, bil dvakrat najboljši strelec, če pa danes nekdo v eni sezoni doseže 15, 20 golov, gre takoj v tujino. Tavares pa je prišel v Slovenijo in tu bo ostal. Je v najbolj nogometnem okolju v Sloveniji in zato je tako uspešen. Ima neverjetno željo, vztrajnost dati zadetek, in to ga loči od drugih. Prav tako ima izredno tehniko udarca, kar je redkost pri napadalcih v naši prvi ligi. Smejim se, ko slišim izgovor mladih, da je koga v kazenskem prostoru žoga presenetila. Kako te lahko preseneti, če si napadalec? Če tako razmišljaš, igraj beka!" 

Podal je tudi svoj pogled na to, da Prekmurje kot eno od najbolj nogometnih okolij že nekaj let nima svojega predstavnika v prvi ligi: "Pomurje ima veliko mladih, dobrih nogometašev, a jih ne cenimo dovolj. To je nasploh naš problem v Pomurju - ne cenimo se dovolj. Ko pride igralec iz Maribora in Ljubljane, je v naših očeh takoj dober, čeprav po kvaliteti zaostaja za domačim. Čudno, mar ne? Koliko bo Mura v prvi ligi imela svojih igralcev? In kdaj v zgodovini je igrala dobro? Takrat, ko je imela domače igralce. Mura zdaj proizvaja igralce za tretjo ligo in za Avstrijo. Ni strategije, čeprav bi že od malih nog moralo biti jasno - ti boš enkrat igral za člane Mure, vse boš temu podredil."

Članki iz rubrike