Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 10. 2017,
18.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Roger Federer ATP

Četrtek, 19. 10. 2017, 18.00

6 let, 6 mesecev

Roger Federer: Če je preveč vsega, potem ni več prave volje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Roger Federer | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Kariera Rogerja Federerja je že pravi mali čudež, potem ko pri 36 letih igra svoj najboljši tenis. Švicar se ob tem zelo dobro zaveda, da ne bo mogel večno igrati na tako visoki ravni.

"Zavedam se,  da se bo kariera prej ali slej končala. Vem, da nisem več star 22 let, vendar nimam datuma, kdaj bom končal," je v intervjuju za Gulf News povedal Federer, ki je med pogoji za nadaljevanje profesionalne kariere navedel štiri stvari.

Mirka Federer, žena Rogerja Federerja, mu še vedno stoji ob strani in ga podpira. | Foto: Guliverimage/Getty Images Mirka Federer, žena Rogerja Federerja, mu še vedno stoji ob strani in ga podpira. Foto: Guliverimage/Getty Images Družina je še vedno na prvem mestu

"Če mi bo to telo dovoljevalo, če mi bo družina to dovolila, če bom še vedno uspešen in če bom še vedno rad potoval, bom nadaljeval. Če ena od teh štirih stvari ne bo izpolnjena, potem obstaja možnost, da bom prenehal."

Baselčan je v letošnji sezoni izpustil peščeni del sezone, tudi OP Francije. Po OP ZDA pa si je vzel mesec dni zase. Kot je povedal, je v zadnjih letih ugotovil, da manj pomeni več. "Če si vzamem dovolj počitka, da sem lačen uspehov in imam v sebi dovolj žara, lahko igram svoj najboljši tenis. Želim biti prepričan, da uživam na igrišču. Če je preveč vsega, potem ni več prave volje," je razkril 19-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam, ki pravi, da je zanj družina še vedno na prvem mestu.

Roger Federer je v letošnji sezoni štirikrat premagal Rafaela Nadala. | Foto: Guliverimage/Getty Images Roger Federer je v letošnji sezoni štirikrat premagal Rafaela Nadala. Foto: Guliverimage/Getty Images

"Treba je garati"

Pozneje  je dal nekaj nasvetov tudi mladim igralcem. "Treba je garati, ob sebi moraš imeti dobro ekipo, dobre pogoje za trening, moraš se soočiti s pritiski in teniška turneja ti mora postati drugi dom. To traja nekaj časa, vendar mladi dobro delajo. Lepo je videti mlade talentirane igralce na turneji. Zaradi njih je tenis boljši in tudi bolj zanimiv za ljubitelje tenisa," je še povedal Federer.

Eden od najboljših teniških igralcev vseh časov je letos zmagal na šestih turnirjih, dva od njih sta turnirja za grand slam. Roger je letos štirikrat igral proti Nadalu, ki je trenutno prvi igralec sveta, in vsi dvoboji so se končali v njegovo korist.

Ne spreglejte