Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 2. 2018,
10.15

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

karate Tjaša Ristić Matija Matijević

Sreda, 21. 2. 2018, 10.15

6 let, 1 mesec

Kdo je bil najboljši v letu 2017?

Rističeva in Matijević karateista leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Tjaša Ristić Karate | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Karate zveza Slovenije je v torek na Polzeli podelila tradicionalne nagrade najboljšim karateistom v letu 2017. Med članicami je prvo mesto zasedla Tjaša Ristič iz Karate kluba Kranj, med člani Matija Matijević iz Karate kluba Ljubljana, za najboljši klub pa so razglasili Karate klub Kranj.

Novo vodstvo Karate zveze Slovenije je skupaj s predsednikom Borutom Strojinom v preteklem letu zaznalo povečano število tekmovalcev, slednje pa je za tekmovalce pomenilo večjo konkurenco.

"V Karate zvezi Slovenije se zavedamo, da so mladi gonilna sila karateja. Prepričan sem, da so si za leto 2018 zastavili še višje cilje in vrhunske rezultate," je dejal predsednik Karate zveze Slovenije, Borut Strojin.

Karate zveza Slovenije je v preteklem letu s pomočjo tehničnih organizatorjev, Karate kluba Velenje, Društva borilnih veščin Piran, Karate kluba Polzela, Karate kluba Žalec, Športnega društva Gorica in Karate kluba Kozjansko in Obsotelje izpeljala državna prvenstva za mladince do 21 let, državno prvenstvo za člane, za veterane in za para-karate, ter tri tekmovanja za pokal Slovenije.

Matija Matijević (desno) je bil izbran za slovenskega karateista leta. | Foto: Vid Ponikvar Matija Matijević (desno) je bil izbran za slovenskega karateista leta. Foto: Vid Ponikvar

Naslove za najboljše karateiste in karateistke v posameznih kategorijah so osvojili: Laura Potisk iz Karate kluba Rogaška Slatina med kadetinjami, Žan Ahlin iz Karate kluba Kranj med kadeti, Kiti Smiljan iz Društva za karate Celje med mladinkami, Ajdin Mujkanović iz Karate kluba Trbovlje med mladinci, Kaja Budič iz Yuki kluba Čatež med mlajšimi članicami in Stefan Joksimovič iz Karate kluba Trbovlje med mlajšimi člani.

Posebno zahvalo Karate zveze Slovenije za izjemne dosežke in promocijo para-karateja je prejel Skender Tošić. Shotokan Karate klubu Kranj je Karate zveza Slovenije ob 40. obletnici delovanja v karateju podelila srebrno plaketo, ob prestižni 50. obletnici delovanja v karateju pa Karate klubu Velenje zlato plaketo.

Ne spreglejte