Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 6. 2018,
16.17

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

Natisni članek

FIFA SP 2018 Aleksandar Kolarov

Nedelja, 17. 6. 2018, 16.17

5 let, 10 mesecev

poročilo s tekme Kostarika : Srbija

Kolarov z mojstrskim prostim strelom prinesel zmago Srbom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20
Aleksandar Kolarov | Foto Reuters

Foto: Reuters

Srbska nogometna reprezentanca je v 1. krogu svetovnega prvenstva v Rusiji v Samari premagala Kostariko z 1:0 (0:0). Edini gol na tekmi je dosegel Aleksandar Kolarov v 57. minuti. Druga tekma skupine E bo na sporedu ob 20.00, ko se bosta v Rostovu na Donu pomerili Brazilija in Švica.

banner SP 2018 lezeca
Sportal Vse, kar ponuja letošnje svetovno prvenstvo v Rusiji

Srbi so dobro odprli prvenstvo v Rusiji. Prišli so do želene in pričakovane zmage proti Kostariki, za katero je najbolj zaslužen Kolarov. Srbi so si tako pripravili lepo popotnico za preostali tekmi proti Braziliji in Švici, medtem ko poraženo četrtfinalistko prejšnjega SP čaka precej težko delo.

Čeprav tekma ni bila posebej razburljiva, pa je bila posebna za srbskega branilca Branislava Ivanovića, ki je vpisal 104. nastop za izbrano vrsto. S tem je postal srbski nogometaš z največ tekmami za reprezentanco, pred njim je bil rekorder Dejan Stanković (103).

V prvem polčasu je bila Srbija precej več pri žogi, a obe ekipi sta kar nekajkrat poskrbeli za vzdihe navijačev na tribunah. Sam začetek tekme je bil zelo obetaven, saj so si tako Srbi kot Kostaričani priigrali nekaj polpriložnosti. Pri Srbih je bil pri tem najbolj opazen Aleksandar Mitrović, pri Kostaričanih pa Giancarlo Gonzalez, ki je bil dvakrat neuspešen s strelom z glavo.

Srbi so prišli do zelo pomembne zmage, ki jim odpira vrata osmine finala svetovnega prvenstva. | Foto: Reuters Srbi so prišli do zelo pomembne zmage, ki jim odpira vrata osmine finala svetovnega prvenstva. Foto: Reuters

Srbski nogometaš, o katerem se v zadnjem času največ govori, Sergej Milinković-Savić je nase opozoril v 27. minuti, ko je bil pred Keylorjem Navasom, a žogo slabo zadel, tako da je ostalo pri 0:0. Kostaričani so sicer v prvem polčasu imeli celo nekaj strelov več od Srbov, a prav resno niso ogrozili Vladimirja Stojkovića.

V drugem polčasu so uvodoma Srbi pokazali več odločnosti, v 50. minuti je bil Mitrović sam pred Navasom, a je Realov vratar tudi takrat dobro posredoval in preprečil vodstvo. Zato pa je klonil sedem minut pozneje. Branilec Rome Aleksandar Kolarov je izvedel prosti strel z več kot 20 metrov malce z desne strani, žogo pa čez živi zid poslal pod prečko kostariških vrat za 1:0.

Srbi so nato prepustili pobudo Kostaričanom, sami pa predvsem pazili na varnost svojega gola. Posledično Kostaričanom, ki so v prvi minuti sodniškega dodatka sicer poskusili prek Cristiana Gamboe od daleč (brez težav za Stojkovića) ter imeli nekaj polpriložnosti, niso pustili nevarnejše akcije, kar je na koncu pomenilo prve tri točke za izbrance Mladena Krstajića v Rusiji.

Kostarika : Srbija 0:1

Arena Samara, gledalcev 41.432, sodniki: Diedhiou, Camara in Samba (vsi Senegal).

Strelec: 0:1 Kolarov (57.).

Kostarika: Navas, Acosta, Gonzalez, Duarte, Calvo, Gamboa, Borges, Ruiz, Guzman (od 73. Colindres), Venegas (od 60. Bolanos), Urena (od 67. Campbell).
Srbija: Stojković, Tošić, Ivanović, Kolarov, Milenković, Milivojević, Tadić (od 82. Rukavina), Milinković-Savić, Matić, Ljajić (od 70. Kostić), Mitrović (od 89. Prijović).
Rumeni kartoni: Calvo, Guzman; Ivanović, Prijović.

Ne spreglejte