HRVAŠKA SE MUZA

VIDEO: Spoznajte pevca, ki rešuje Mercatorjev Agrokor. »La Bamba nas bo izvlekel iz d***a?«

Objavljeno 05. april 2017 15.29 | Posodobljeno 05. april 2017 15.41 | Piše: S. U.

Vodenje Agrokorja je prevzel očitno multitalentirani Antonio Alvarez III. z umetniškim imenom A3.

Poznan tudi po umetniškim imenom A3.

ZAGREB – Novi prvi mož Agrokorja Antonio Alvarez III. je v izjavi medijem poudaril, da je situacija v podjetju zahtevna in da ni zagotovila, da jo bo njegova ekipa mogla rešiti. Alvarez, ki sicer prihaja iz svetovalne hiše Alvarez & Marsal, je poudaril, da ne dela za nikogar razen za Agrokor in njegove delničarje. Gre za izvršnega direktorja za prestrukturiranja v Evropi pri svetovalni hiši Alvarez & Marsal, ki jo je po poročanju hrvaških medijev že pred časom za svetovanje v zvezi z Agrokorjem najela ruska banka Sberbank.

Javnosti se je Alvarez v prostorih Agrokorja predstavil s svojo ekipo, ki bo odgovorna za strateško prestrukturiranje koncerna. Člani njegove ekipe so Michael Connor Jones, Max Frangulov, Paul Gilbert, Boguslaw Bartczak, Renald Bejaoui, Thomas Kolaja, Marija Šimović, David Johnston in Barry Hopkins. Vsi prihajajo iz družbe Alvarez & Marsal. »Čaka nas veliko dela, šele začeli smo in ne bomo imeli veliko časa, da predstavimo vse svoje ideje in tisto, kar bomo naredili,« je še dejal in dodal, da bodo vsekakor poskušali predstaviti okvir načrtov.

Preberite več o reševanju Agrokorjaimage

Z umetniškim imenom A3

Antonio Alvarez III. je bil rojen na Filipinih, diplomiral je na univerzi Notre Dame, MBA pa je doštudiral na prestižni ameriški univerzi Cornell. Tekoče govori francosko in angleško, pasivno pa obvlada italijansko in špansko. S prestrukturiranjem javnih in zasebnih podjetij se ukvarja že 25 let, med drugim tudi v številnih evropskih državah.

V hrvaških medijih je sicer zaslediti o glasbeni karieri Alvareza, ki ima več uspešnic na glasbenih lestvicah pod imenom A3, več kot o njegovem bogatem poslovnem življenjepisu. Izvaja namreč predvsem plesno glasbo, redno nastopa po klubih, kar pet singlov pa je imel na glasbenih lestvicah po Veliki Britaniji. Njegova glasbena kariera sicer traja od leta 2012, ko je kot Anton Alvarez izdal album 100% Heart

»La Bamba, si to ti?«

image
Podobnost je očitna. Foto: youtube

Medtem pa hrvaška javnost ni najbolj navdušena nad novim domnevnim rešiteljem. »Kaj, ta tip iz La bambe nas bo izvlekel iz d***a? Če ne drugega, vsaj ni slab na pogled,« se glasi eden izmed številnih sosedskih komentarjev na neverjetno fizično podobnost novega upravitelja Agrokorja in ameriškega filmskega igralca Louja Diamonda Phillipsa, ki je upodobil rokerja Ritchieja Valensa v filmu La Bamba. Nekateri v njem vidijo tudi podobnost z nekdaj izredno popularnim likom iz limonade Santa Barbara, Cruzom.

Dodajmo še, da je članica njegove ekipe, Marija Šimović, leta 2010 nastopila v resničnostnem šovu Undercover Boss, v katerem se je izkušeni menedžer na skrivaj vrinil v izbrano podjetje.

Vse za dober šov ...

Deli s prijatelji