Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Robert Balantič
Robert Balantič
5 13.03.2018 09:39:06

Prva vrnitev Ibraimija v Ljudski vrt po odmevni aferi, Zahović pa sporoča: Jasno je, kako ga bomo sprejeli!

Drago Wernig
Prej ali slej se je moralo zgoditi tudi to. In zgodilo se bo danes. Agim Ibraimi bo prvič po znameniti, ali če hočete zloglasni SMS-aferi, zaigral proti Mariboru. Povrhu v Ljudskem vrtu, makedonski virtuoz se vrača na »kraj zločina«.

Minili so natanko 704 dnevi. Bilo je 8. aprila 2016 oziroma v noči na 9. april, ko je med Zlatkom Zahovićem in Agimom Ibraimijem počilo tako močno, da poti nazaj ni bilo več. Še pred tem je počilo na zadnjem treningu pred prvenstveno preizkušnjo z Domžalami, ki so ga obiskale Viole, nato so se Darko Milanič in njegovi varovanci pretreseni odpravili v karanteno. Vijoličaste desetice naslednji dan ni bilo v kadru, kar je seveda povzročilo številna vprašanja ter takšna in drugačna ugibanja. Toda ne za dolgo, domača zmaga z 2:1 kmalu nikogar ni več zanimala, saj je v javnost pricurljala informacija o sporu športnega direktorja in enega od najpomembnejših členov ekipe. O hudem sporu, ki se je zgodil med komuniciranjem z SMS-sporočili, v katerih je Zlatko Zahović žalil igralca, natančno vsebino smo takrat ekskluzivno razkrili v našem časopisu.

Nekaj dni je bilo dogajanje dramatično, epilog je znan, potem glavna akterja zgodbe o tem dolgo nista želela razpredati, športni direktor Maribora je molk prekinil v intervjuju za Ekipo SN, ki je luč sveta zagledal 17. septembra 2017. »Zgodilo se je, kar se je, toda neizpodbitno dejstvo je, da je Agim Ibraim moj nogometni otrok. In to bo vedno ostal, kar on v svojem srcu prav tako ve. Prav tako kot to, da bi zanj tudi danes naredil vse. Tega ne moreva spremeniti. Drug drugega nisva izbirala, takšna je bila usoda,« je Zlatko Zahović odvrnil, ko nas je zanimalo, kakšen je njegov pogled na takratne dogodke. In priznal je, da si jih očita. »V največji meri. Vsekakor. Verjemite, da boste takšnega samokritika, kot sem jaz v sebi, težko našli. Sem pa tudi tak, da marsikaj zadržim zase, o marsičem ne govorim, prav tako hitro obrnem nov list in grem naprej,« je povedal športni direktor 14-kratnih prvakov in pristavil: »Ne gojim nikakršnih zamer. Življenje je prekratko, da bi jih. Zgodilo se je, kar se je, vendar je minilo. To je za menoj, za nami.«

Dodal je še, da z morebitnim srečanjem z Agimom Ibraimijem nima nikakršnih težav, v današnjem popoldnevu se bosta bržkone težko izognila drug drugemu, zanimivo bo videti tudi odziv navijačev. »Agim je v Ljudskem vrtu dobrodošel. Prepričan sem, da se tako občinstvo kot vsi v klubu zavedamo, kakšna je bila njegova vloga, ko je bil igralec Maribora. Ne, ne vidim kakšnih težav, prav gotovo bo sprejet spoštljivo. Tako kot si zasluži,« je v včerajšnjem dopoldnevu v pričakovanju obračuna z domžalsko zasedbo povedal Zlatko Zahović.

To je bilo to, več o tej temi ni želel razpredati, seveda nas je zanimalo tudi mnenje Agima Ibraimija, a smo zanj ostali prikrajšani. Devetindvajsetletni Makedonec se je po prihodu v Domžale umaknil v ozadje in se vsaj za nekaj časa odrekel medijskim nastopom, da bi se lahko osredotočil zgolj in samo na treninge in tekme z namenom, da bi se čim prej spet vrnil na nekdanjo raven. Pomlad je začel obetavno, proti Ankaranu in Gorici se je predstavil v dobri luči. Njegova govorica telesa razkriva, da je lačen igranja, in pod Kalvarijo bo vsekakor neizmerno motiviran ter eno od najmočnejših orožij Simona Rožmana. Obeta se izjemno zanimiv dvoboj …

Članki iz rubrike