Španski časnik poroča ...

Janu Oblaku je prekipelo, odhod že januarja?

T.L.
14. 11. 2018, 10.47
Posodobljeno: 14. 11. 2018, 11.36
Deli članek:

Vedno odličen, a spregledan: Oblak naj bi bil pripravljen zapustiti vrste madridskega Atletica. Če bo le ponudba primerna ...

Profimedia
Jan Oblak ob ponedeljkovi podelitvi priznanj.

Čeprav je pred dnevi slovenski vratar, ki si služi kruh v dresu madridskega Atletica, Jan Oblak, še sprejel priznanje za dosežke v lanski sezoni med vratarji, nagrado zamora, ki jih podeljuje španski športni časopis Marca, pa v taistem časniku zdaj napovedujejo skorajšnji odhod Oblaka iz Atletica.

Razlog? Oblakovo nezadovoljstvo z vodstvom kluba, ki ne kaže prevelike želje po obnovi njegove pogodbe iz leta 2016, s katero bi se povečal njegov zaslužek, hkrati pa bi poskočila tudi njegova odkupna vrednost. 

Oblak je po pisanju Marce pripravljen oditi že v januarskem prestopnem roku, ob ponedeljkovem sprejemu nagrade pa je skopo izjavil le, da trenutno ostaja v Atleticu. Na vprašanje, kako dolgo bo ostal v Atleticu, je odgovoril, da ne ve. Na podvprašanje, ali bo to dolgo časa, pa: "Ja ... trenutno sem tu.

No, stvari se dandanes hitro obračajo. Oblaku naj bi bilo po pisanju Marce dovolj "dobrih namer" o spremembi njegove pogodbe, ki jo je podpisal do leta 2021, saj so ob tem v klubu svoj položaj bistveno izboljšali zvezdniki, kot so Koke, Saul, Griezmann, Thomas, Lucas, Correa, Giménez, Oblak pa kljub odličnim predstavam, ostaja "spregledan" oziroma od njega očitno pričakujejo, da naj bi se zanašal le na "dobre namene". Menda v klubu računajo na to, da konkurenčni klubi v zimskem prestopne roku za vratarja, pa četudi gre za Oblaka, ne bodo pripravljeni odšteti 100 milijonov evrov težke odškodnine. Pa vendar: Chelsea je za vratarja Kepo Arrizabalago odštela 80 milijonov evrov, Liverpool pa 75 milijonov za Brazilca Alisona, kojenjihova želja številka 1 - Oblak - ostala neuresničena ...

Sicer pa je bil Oblak tudi v središču oddaje na radio Marca, pri čemer je Antonio Jesús Merchán v razpravi dejal, da bi klub moral narediti vse, kar je v njihovi moči, da bi zadržali vratarja. "Oblak mora biti plačam toliko, kolikor zahteva in še več."