GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

Kate in William ganjena ob podpori javnosti Odkrito.si

Kate in William zapuščata London

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

STA
STA
0 26.05.2017 09:42:02

Pittsburgh bo v finalu branil naslov

Reuters
Moštvo lige NHL Pittsburgh Penguins je drugi finalist lige NHL. Branilci naslova so se v finale Stanleyjevega pokala uvrstili po četrti zmagi nad Ottawa Senators, sinoči so bili po dveh podaljških boljši s 3:2 in slavili v skupnih zmagah s 4:3. V finalu se bodo pomerili z Nashville Predators.

Pittsburgh nadaljuje obrambo naslova prvaka lige NHL. Sinoči je po pravi drami še četrtič ugnal Ottawo, ekipi sta namreč odigrali kar dva podaljška, dvoboj pa je z zmagovitim strelom odločil Chris Kunitz, ki je zadel v 86. minuti tekme.

Pingvini so igrali tudi z zvezdnikom Sidneyjem Crosbyjem, v drugi tretjini pa so povedli po zaslugi prvega Kunitzovega zadetka. Zgolj 20 sekund kasneje je bil izid poravnan, izenačil je Mark Stone. V 52. minuti je Pittsburgh znova prišel v vodstvo, uspešen je bil Justin Schultz, zdelo se je, da bodo pingvini slavili že v rednem delu. A nato je v 55. minuti izid na 2:2 izenačil Ryan Dzingel.

V prvem podaljšku golov ni bilo, v drugem pa je Pittsburgh do veselja znova popeljal Kunitz in tako ekipi omogočil, da še sanja o ubranitvi naslova. Nazadnje so naslov v ligi NHL leta 1998 ubranili Detroit Red Wings.



"Poskusil sem le, da bi plošček zadel s prave strani. Poskakoval je in v takšnem primeru potrebuješ zgolj srečo. Tokrat je bila na moji strani. Povsem vseeno mi je, kdo je dosegel gol. Veseli smo, da je tekma mimo in da smo jo končali kot zmagovalci," je bil po zmagi vesel Kunitz.

Trener Pittsburgha Mike Sullivan pa je pohvalil svojo ekipo: "Ne morem biti dovolj ponosen na svoje fante. Prebili smo se v finale in to je odlično."

Finale, ki se prav tako igra na štiri zmage, se bo prihodnji teden začel v noči na torek, ko bo Pittsburgh gostil Nashville Predators. Ta je v drugem polfinalu s 4:2 v zmagah ugnal Anaheim Ducks. Tudi drugo tekmo finala bo gostil Pittsburgh, nato se bo serija v noči na četrtek preselila v Nashville.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike