Dres Dražena Petrovića

Dragićeva poteza jo je spravila v jok

R.T./STA
21. 9. 2017, 10.52
Posodobljeno: 21. 9. 2017, 11.04
Deli članek:

Potem ko je mama pokojnega košarkarja Dražena Petrovića poklonila dres svojega sina kapetanu slovenske reprezentance Goranu Dragiću, se ji je včeraj ta oddolžil in Biserki Petrović poklonil svoj dres slovenske reprezentance s številko 3, ki jo je nosil legendarni hrvaški košarkar.

www.alesfevzer.com

Profimedia
Včasih je na njegov grob zahajala vsak dan, zdaj vsak drugi dan.

"Srečna sem in žalostna hkrati. Me boste pustili, da živa pridem v Zagreb. Draženov dres sta že poslala Michael Jordan in Stephen Curry, tvoj dres gre v Draženovem muzeju na posebno mesto zraven njunih. Dražen je govoril, da če ne pustim za sabo naslednikov, nisem nič naredil. Ti si njegov naslednik, ti nadaljuješ njegovo delo," je Dragiću v oddaji Dan na Planet-TV v solzah dejala mama Petrovića.

"Dražen je trojko naredil magično. Vedno sem si želel nositi dres s številko tri, v reprezentanci jo imam, v Houstonu sem jo nosil, v Miamiju je ne morem, ker so jo upokojili zaradi Dwayna Wadea, v drugih klubih so jo že nosili. Dražen je bil zmagovalec, drugačen od drugih in vzor vsem, ne glede na nacionalnost, vero, polt... Vemo, o kakšnem košarkarskem bogu govorimo. Njegova kariera govori, da je bil najboljši igralec v Evropi, dajal je 80, 100 točk na tekmo," je še enkrat več svoje navdušenje nad vzornikom izrazil evropski prvak Goran Dragić.