Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 24.05.2018 17:49:39

Finančni fair-play: klubi morajo razkriti več podrobnosti, velikanu grozi izključitev

Uefa je na zasedanju izvršnega komiteja v Kijivu sprejela sklep, da bodo morali klubi, ki bodo tekmovali v evropskih pokalih, v prihodnje razkriti finančne podrobnosti pri prejemkih ali plačah agentov igralcev.

"Te spremembe so zelo pomembne, saj bo tako zagotovljeno transparentno poslovanje," je dejal Andrea Traverse, vodja oddelka Uefe za licenciranje klubov in finančni fair-play.

Morebitnih kazni za PSG in Milan Uefa ni želela komentirati. "Ne morem komentirati konkretnih primerov," je na novinarski konferenci po zasedanju dejal predsednik Uefe Aleksander Čeferin in se še enkrat skliceval na splošni pravilnik morebitnih sankcij.


Milanu grozi tudi izključitev iz lige Europa zaradi kršitev finančnih pravil v preteklih letih, PSG pa mora pojasniti drage nakupe in opravičiti prihodke od prestopov, saj je za Neymarja plačal kar 222 milijonov evrov.

Klubi si lahko glede na finančni fair-play za obdobje treh let do 2017/18 dovolijo izgubo v skupni višini 30 milijonov evrov, če to izgubo pokrijejo financerji kluba.

Kot nadaljnje ukrepe morajo klubi uvesti posebne kazalce, ki naj bi učinkoviteje kot doslej pokazali slab finančni položaj. Poleg tega je treba bolje zaščititi mlajše igralce, so danes v Kijevu med drugim dejali delegati Uefe.

Značke: nogomet, uefa

Članki iz rubrike