900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 13.10.2018 19:48:46

OČE bi bil PONOSEN, če bi ga videl! Sin Michaela SCHUMACHERJA je marsikomu zvabil SOLZE V OČI!

Mick Schumacher, sin nekdanjega sedemkratnega svetovnega prvaka formule 1 Michaela Schumacherja, je naredil prvi korak na želeni poti do dosežkov svojega očeta.

Mlajši Schumacher si je namreč danes zagotovil evropski naslov v formuli 3. S prvo veliko lovoriko v karieri pa si je 19-letnik verjetno tudi povečal možnosti za hitrejši vstop v formulo 1, kar je njegov dolgoročni cilj.

Na domačem dirkališču v Hockenheimu je Micku Schumacherju danes za skupno slavje v sezoni zadoščalo drugo mesto, s katerim si je že privozil neulovljivo prednost pred tekmeci eno dirko pred koncem.

"Še vedno ne morem povsem verjeti. Navdušen sem, ekipa je opravila veliko delo. Jezi me le, da sem v prvem delu dirke naredil napako, ki me je stala zmage," je sin slavnega dirkača v njegovem slogu - tudi oče je kljub uspehom vedno iskal popolnost v nastopih - dejal ob osvojeni lovoriki.



Pred zadnjo dirko sezone ima Schumacher zdaj 347 točk, 51 več kot Britanec Daniel Ticktum, ki bi ga edini še lahko ogrozil v boju za prvo mesto.

Z osvojenim naslovom v formuli 3 si je mlajši Schumacher privozil tudi posebno superlicenco krovne zveze Fie, ki mu bo omogočila hitrejši prodor v formulo 1, obenem pa je ponovil podoben dosežek svojega očeta: Michael Schumacher je bil pred 28 leti na začetku kariere prav tako prvak formule 3, a v nemškem prvenstvu.

Pred Mickom Schumacherjem so se z evropskim naslovom v formuli 3 okronali tudi nekateri dirkači, ki so pozneje bolj ali manj uspešno nastopili v elitnem tekmovanju: Francoz Alain Prost, poznejši štirikratni svetovni prvak formule 1, pa Italijan Riccardo Patrese in sedanja voznika Francoz Esteban Ocon in Kanadčan Lance Stroll.

Članki iz rubrike