900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
1 20.04.2018 19:21:46

KDO BO NASLEDIL ARSENA WENGERJA? Angleške stavnice so že objavile najbolj vroče kvote te pomladi

Profimedia
Kot bomba je danes odjeknila novica, da se bo Arsene Wenger po koncu sezone dokončno umaknil s trenerskega mesta pri Arsenalu.

Francoz se umika po dolgih 22 letih, v severni London je prišel leta 1996 iz Nagoye in v tem času osvojil 17 lovorik, med njimi tri naslove angleškega prvaka. V posebno lepem spominu ga bodo navijači Arsenala nosili zaradi sezone 2003/04, ko je vodil generacijo nepremagljivih. Takrat so do naslova prvaka namreč prišli brez poraza.

Oseminšestdesetletnega stratega, ki je osvojil tudi sedem pokalov FA, imajo na Otoku tudi za revolucionarja, saj je v angleški nogomet prinesel novosti na treningih in v prehrani nogometašev.

V zadnjih sezonah pa je bil pod udarom kritik navijačev, ki že dalj časa zahtevajo njegov odhod, saj klub ni osvojil državnega prvenstva v zadnjih 14 letih, prav tako pa mu grozi, da se še drugo sezono zapovrstjo ne bo uvrstil na mesta, ki prinašajo nastop v ligi prvakov.

"Wenger out" oziroma "Wenger odidi" je bilo v zadnjem času mogoče videti vsepovsod, tudi na dogodkih, ki s športom niso imeli nič skupnega. In kaj sledi? Se bo navijačem Arsenala nekega dne celo kolcalo po Francozu?

Brendan Rodgers
Profimedia


Angleži se že danes seveda ukvarjajo z njegovim naslednikom. Stavnice največ možnosti dajejo trenerju Celtica in nekdanjemu strategu Liverpoola Brendanu Rodgersu. Za njim so razvrščeni nekdanji trener dortmundske Borussie Thomas Tuchel, Patrick Vieira, Joachim Löw, Carlo Ancelotti, Luis Enrique, Massimiliano Allegri in tudi Slaven Bilić.

Članki iz rubrike