V 42-letu umrl Chester Bennington, pevec zasedbe Linkin Park

Po navedbah portala TMZ si je na svojem domu vzel življenje.

Objavljeno
20. julij 2017 22.53
M. Č.
M. Č.

Los Angeles - Pevca zasedbe Linkin Park, 41-letnega Chesterja Benningtona, so danes zjutraj našli mrtvega na njegovem domu v južni Kaliforniji. Spletni portal TMZ je poročal, da si je vzel življenje.

Policisti okoliščine še preiskujejo in uradno niso potrdili vzroka smrti.

Bennington je bil dvakrat poročen, v zakonih pa se mu je rodilo šest otrok. Priznal je, da ima težave z drogami in alkoholom, dejal pa je tudi, da je v preteklosti že razmišljal o samomoru, saj ga je še iz otroštva preganjalo, da je bil spolno zlorabljen.

Zelo blizu si je bil tudi z glasbenikom Chrisom Cornellom, ki je umrl pred dvema mescema, danes pa bi bil star 53 let.

Linkin Park so sicer nu-metal in rock skupina iz Agoura Hills. Zasedbo so ustanovili leta 1996 in od takrat prodali več kot 70 milijonov izvodov albumov in osvojili dva grammija. Veljajo za najbolj znane in poslovno uspešne predstavnike Nu Metal žanra, saj je bil njihov prvega albuma Hybrid Theory (2000) prodan v več kot 25 milijonih izvodov po vsem svetu. Nanizali so vrsto hitov, med drugim skladbe Faint, In The End in Crawling.

Zasedba je bila trenutno na svetovni turneji One More Light. Tik pred smrtjo so na spletu predstavili nov video za pesem Talking To Myself.