profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
14 17.08.2017 10:53:02

Barca je že imela Asensia, manjkal je le njen pečat! Nato pa je za milijon VEČ rajši kupila ... ne boste verjeli!

Verjetno ne poznate zgodbe, ki je v teh dneh še bolj aktualna kot kadarkoli.

Na Mallorci polovica prebivalstva navija za Barcelono, polovica za Real, družina Marca Asensia je bila vedno bolj naklonjena Kataloncem. Danes pa je ta izjemni nogometaš z dvema sanjskima zadetkoma uničil Barco na superpokalnem el clasicu in je nasploh eden najbolj vročih igralcev na svetu. Kar se je dogajalo vmes, pa spada v zelo dober film in hkrati v kategorijo 'saj ni res, pa je'. Izjemno nadarjeni Balearec je bil namreč povsem blizu dogovora z ... Barcelono.

Kot sirota je odrasel v zelo težkih razmerah, a se s svojim talentom prebil do tega, da so se zanj začela zanimati zelo ugledna klubska imena. V prvi vrsti Barcelona. Tedanji njeni predstavniki so se pred dvema letoma dogovorili vse za prestop, cena je znašala 4,5 milijona evrov, papirji so bili tik pred podpisom. Nato pa ... Nato si je takratni športni direktor, legendarni nekdanji vratar Barce Andoni Zubizarreta premislil.

Cena se mu je zdela previsoka. Najprej je od Mallorce skušal iztržiti popust, nato pa je povsem odstopil od dogovora, saj je bil prepričan, da je našel nekaj boljšega. Oziroma nekoga boljšega. Odločil se je plačati 5,5 milijona evrov (torej milijon več!) za Douglasa. Še niste slišali zanj? Ste ga že pozabili? Ne eno ne drugo ni nič čudnega, kajti gre za enega najbolj zgrešenih nakupov v zgodovini katalonskega velikana. Douglas danes praktično ne obstaja in ni nikoli obstajal, medtem ko Asensio ... No, saj razumete! 

Značke: asensio, barcelona, real

Članki iz rubrike