Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Robert Balantič
Robert Balantič
5 25.09.2017 08:11:59

Goran Cvijanović posebej za Ekipo SN: Pritisk s tribun? Povem vam, kaj je Pizjuan v primerjavi z Ljudskim vrtom!

Drago Wernig - TAKA
Goran Cvijanović se je ob koncu tedna razveselil prvenca v poljski prvoligaški druščini, med strelce se je vpisal proti veliki Wisli.

Primorski vezist zadovoljstva kakopak ne skriva, v pogovoru z njim pa smo se dotaknili tudi prihajajoče tekme med Sevillo in Mariborom v ligi prvakov, ki bo v torek na stadionu Ramon Sanchez-Pizjuan. Na njem so vijoličasti v sezoni 2013/14 že gostovali, takrat je bil v zasedbi tudi zdajšnji član Korone, ki je prepričan, da njegovi nekdanji soigralci v Andaluziji niso brez možnosti. Nikakor ne.

"Seveda sem vesel prvega gola. Tudi zato, ker je zmaga nadvse pomembna za naše navijače, ki so s privrženci Wisle zaradi nekaterih neljubih zadev v preteklosti zares veliki nasprotniki. Kako veliko jim pomeni ta dvoboj, razkriva podatek, da jih je 300 ali 400 obiskalo tudi naš trening, da bi nam pred obema preizkušnjama namenili dodatno spodbudo. Njihova podpora nam je veliko pomenila in verjamem, da smo se jim oddolžili na pravšnji način, čeprav je hkrati dejstvo, da je bilo zelo, zelo težko. Še zlasti v pokalu, kjer smo že po pol ure igre ostali brez izključenega igralca," je po včerajšnjem dopoldanskem treningu povedal Goran Cvijanović.

Seveda si nismo mogli kaj, da se z Goranom Cvijanovićem ne bi dotaknili tudi prihajajoče tekme Maribora s Sevillo v ligi prvakov. Ta bo v torek na stadionu Ramon Sanchez-Pizjuan, kjer so vijoličasti že gostovali 27. februarja 2014 in odigrali povratni dvoboj šestnajstine finala lige Europa (2:1). Tudi z našim sogovornikom. "Nikakor nismo bili v tako podrejenem položaju, kot je marsikdo pričakoval. Mislim, da je bila Sevilla boljša ravno za gol več, ki ga je dosegla. Zelo dobro smo se ji postavili po robu, čeprav je imela izjemno močno ekipo, v kateri je bilo kar nekaj zvezdnikov," je Goran Cvijanović zavrtel film za nekaj več kot tri leta in pol nazaj.

Nekdanji član vijoličastih verjame, da Štajerci tudi jutri niso brez možnosti. "Spremljal sem tekmo s Spartakom, Maribor je odigral fantastično tekmo. Ob tej priložnosti bi fantom čestital, po prikazanem so si zaslužili prvo oziroma zgodovinsko domačo zmago v ligi prvakov. Če bodo kaj podobnega ponovili tudi v Sevilli, bodo vsekakor imeli možnosti za dober rezultat. Lahko bi osvojili vsaj točko, čeprav je dejstvo, da bo na nasprotni strani izjemno kakovostna ekipa, ki je po mojem mnenju največji favorit za prvo mesto v skupini." Andaluzijci obožujejo nogomet in Sevillo, ozračje na stadionu je temu primerno. "Kaj pa vem," je globoko vzdihnil Cvijo. "Če sem povsem iskren, se vzdušje na Pizjuanu ne more primerjati s tistim v Ljudskem vrtu..."

CELOTEN POGOVOR Z GORANOM CVIJANOVIĆEM SI LAHKO PREBERETE V PONEDELJKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI SI JO LAHKO ZAGOTOVITE TUDI NA TRAFIKA24.SI

Članki iz rubrike