1. SNL: Kosićevi že drugič zapored z 0:0 (VIDEO)

V prvem dvoboju devetega kola so se nogometaši Celja in Krškega razšli brez zmagovalca in zadetkov.

Objavljeno
16. september 2017 09.27
J. P.
J. P.

Celje - Deveto kolo slovenskega prvoligaškega tekmovanja so sinoči v Areni Z'dežele odprli nogometaši Celja in Krškega, ki pa so se razšli brez zmagovalca in zadetkov (0:0). Krčani tako, vsaj začasno, ostajajo na četrtem mestu prvenstvene razpredelnice, Celjani, ki so zdaj neporaženi tri zaporedne dvoboje, so sedmi, a jih danes lahko prehiti Aluminij.

Gostitelji na domačem štadionu v tej sezoni še niso šli na kolena, njihov novi trener Dušan Kosić pa je še drugič zapovrstjo videl enak scenarij - tekmo brez golov, enako je bilo namreč že tudi v prejšnjem kolu v Mariboru. Sinočnji dvoboj je bil brez leska, na tribunah je še najbolj završalo že v četrti minuti, ko je Nino Pungaršek sprožil z glavo in zadel Jucieja Lupeto, od kogar se je žoga odbila v vratnico, zadetek pa ne bi veljal, ker je bil Portugalec v prepovedanem položaju.

Statistika sicer govori o premoči Celjanov, ki so bili 53-odstotno pri žogi in imeli boljše razmerje priložnosti (11:5), strelov v okvir vrat (6:2) in kotov (11:2). Za Kosića (»Včasih enostavno ne gre vse po željah.«) bo še posebej zanimiv dvoboj prihodnjega kola, ko bo v Celju gostovala njegova nekdanja Olimpija.

CELJE : KRŠKO 0:0

Celje : Krško 0:0

Štadion Z'dežele, gledalcev 300, sodnik Vinčić (Maribor).

Celje: Jurhar, Vidmajer, Travner, Džinić, Brecl, Pungaršek, Pišek (od 56. Cvek), Požeg Vancaš (od 63. Štraus), Dangubić, Žinko, Lupeta.

Krško: Zalokar, Šturm, Ejup, Krajcer, Jakolič, Mujan (od 81. Gajič), Balić, Kovačič, Jurina, Mandić (od 63. Nakić), Škrbić (od 90. Sokler).

Rumeni kartoni: Lupeta, Pišek; Balić, Mujan.