Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
0 20.11.2017 10:03:25

Znanih 20 junakov, ki odhajajo v Rusijo, Milanič pa sporoča: To nam bo zelo pomagalo ...

Grega Wernig
Nogometaše Maribora v torek ob 18. uri po slovenskem času čaka tekma 5. kroga lige prvakov (skupina E) proti moskovskemu Spartaku. Ekipi sta se septembra pomerili v Ljudskem vrtu in se razšli z neodločenim izidom 1:1, tokrat bo naloga na stadionu Otkritje Arena precej težja.

V skupini E sicer še ni vse odločeno. Maribor ima po visokem porazu proti Liverpoolu z 0:7 doma in 0:3 v gosteh zgolj eno točko na zadnjem mestu lestvice, a so v taboru vijoličastih še naprej optimistični. Morebitna zmaga proti Spartaku in poraz Seville proti Liverpoolu jih namreč ohranja med živimi, a se slovenska zasedba vseeno zaveda zelo težke naloge, ki je pred njo.

Med potniki v rusko prestolnico so Handanović, Obradović, Cotman, Šuler, Billong, Viler, Milec, Palčič, Kabha, Vrhovec, Pihler, Dervišević, Bohar, Ahmedi, Hotić, Vršič, Bajde, Kramarič, Tavares in Mešanović.

Z osmimi točkami je na vrhu Liverpool, Sevilla jih ima sedem, Spartak pa pet. Angleži se bodo uvrstili v spomladanski del, če zmagajo, tudi Sevillo naprej vodi zmaga, Spartaku je za obstanek dovolj že remi, Maribor pa mora zmagati in upati na poraz Seville. Štajerci bodo v primeru poraza ostali praznih rok.

Maribor se je danes v Moskvo odpravil z lepo popotnico, saj je v petek v domačem prvenstvu doma z 1:0 premagal Olimpijo in se zavihtel na vrh prvenstvene lestvice. Predvsem napadalna igra bo vodilo tudi v Rusiji, vendar pa bo po besedah trenerja Darka Milaniča potrebno zelo paziti na obrambo. Spartak je spremenil igro, igra zelo napadalno, dela pritisk in je s svojo hitrostjo nenehno v igri naprej.

"Pričakovanja so, kako naj rečem, intenzivna, ker je tekma izredno pomembna, tako za nas kot za nasprotnika. Pričakujem super tekmo. Še zmeraj je uresničljiv ta cilj, ki smo si ga zadali na začetku tekmovanja. Res je, da bi moral biti razplet idealen, a imamo priložnost in bomo to skušali pokazati na igrišču. Spartak je učinkovit, igra dobro, v zadnjem času se je postavil malce drugače in njihovi napadalci so izredni, kar smo videli tudi v Ljudskem vrtu," je pred potjo v rusko prestolnico dejal mariborski strateg Milanič.

"Prva tekma je bila enkratna, nasprotniku smo se postavili po robu, bili blizu tudi drugemu zadetku, napad je bil zelo dober, Spartak kot ekipa dovoli več igrati kot Liverpool in Sevilla. Mi ne bomo smeli pustiti možnosti za protinapade, saj so zelo hitri, a nekaj možnosti je. Tudi zmaga proti Olimpiji, način kako smo igrali in tista prva tekma v ligi prvakov, ko smo šli na vsako žogo, to nam bo zelo pomagalo jutri," je dejal Milanič.

Dejstvo je, da je Spartak zelo napadalna ekipa, Nizozemec Quincy Promes in Brazilec Luiz Adriano bosta bržkone tista, na katera bo treba paziti pred golom Jasmina Handanovića. "Njihova ekipa je sestavljena tako, da ima ta del spredaj, to je karakteristika močnejših ruskih ekip, da imajo spredaj to 'klaso', ki dosega veliko golov. Zelo so navdahnjeni, mi pa moramo biti pozorni, saj znajo biti nevarni iz hitrih prehodov. Predvsem bo potrebno podvojevati obrambo na ključnih igralcih nasprotnika," je še povedal Milanič.

Mariborska obramba bo imela veliko dela, tudi zato, ker manjka poškodovani Aleksander Rajčević. "Po Liverpoolu smo imeli veliko pomembnih tekem, ukvarjali smo se z domačimi tekmami, Rajčevića ni, tretjega štoperja ni ... Poskusili bomo z Blažem Vrhovcem, ki bo moral pomagati branilcem. Treba bo prevzemati njihove napadalce in zapirati prostor. Treba bo igrati, v Ljudskem vrtu so nam pustili igrati, v isti sapi pa bo treba paziti kaj in kako zadaj," je še dejal Milanič.

Tekmo bodo sodili škotski sodniki William Collum, David McGeachie in Francis Connor, stadion Spartaka sprejme 45.000 gledalcev, odprli so ga leta 2014.

Članki iz rubrike