"Ilki za srečo"

Brez zapletov: Operacija uspela, Štuhčeva je pripravljena

S.R./STA
26. 10. 2017, 19.41
Posodobljeno: 26. 10. 2017, 19.44
Deli članek:

Štuhčeva je uspešno prestala operacijo levega kolena.

M24
V ekipi Ilke Štuhec kljub poškodbi razmišljajo pozitivno in so z mislimi že pri novem cilju - uspešni rehabilitaciji.

Slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec je uspešno prestala operacijo sprednjih križnih vezi v levem kolenu. Štuhčevo je v Baslu operiral Niklaus Friederich. Oba bosta več o poteku operacije in nadaljevanjem okrevanju povedala v petek ob 15. uri na novinarski konferenci v Baslu.

Kot so sporočili iz njenega tabora, je Friedrich specialist za poškodbe kolen in je Štuhčevi pred leti operiral tudi desno koleno. Tako je bil po nedeljski poškodbi on jasna izbira za opravljanje operativnega posega. Po mnenju strokovnjaka je bila današnja operacija uspešna, slovenska smučarka pa je tako pripravljena na začetek okrevanja.

Operativnemu posegu, ki je potekal danes v jutranjih in dopoldanskih urah, je prisostvovala tudi kineziologinja v ekipi Ilke Štuhec Anja Šešum. Po koncu je povedala: "Ilka je v zadnjih dneh s svojim pozitivnim razmišljanjem levo koleno ustrezno pripravila na poseg. Zjutraj ni bilo pretirane otekline, tudi mišice so delovale zelo dobro. Kmalu po začetku posega je bilo jasno, da drugih poškodb v kolenu ni, zatorej je zdravniška ekipa popravila sprednjo križno vez, profesor Friederich pa je bil z opravljenim delom zadovoljen."

V ekipi Ilke Štuhec kljub poškodbi razmišljajo pozitivno in so z mislimi že pri novem cilju - uspešni rehabilitaciji in pripravi na povratek na bele strmine. Lepe želje ji po novem lahko navijači pustijo tudi na njeni spletni strani, kjer so v znak izražanja pozitivnih želja ob njenem rojstnem dnevu in v luči uspešne rehabilitacije po poškodbi ustvarili nov zavihek "Ilki za srečo".