Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 17.08.2017 15:06:54

Slovencema je uspel veliki met! Na odločilni tekmi sta se prebila v drugi del EP

Slovenca Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik sta se uvrstila v drugi del evropskega prvenstva v odbojki na mivki v Latviji. Na odločilni tekmi v Jurmali sta bila s 24:22 in 21:19 boljša od Norvežanov Mathiasa Bernstena in Sveina Solhauga, z zmago pa sta si zagotovila uvrstitev med najboljših 24 dvojic.

Zemljak in Pokeršnik sta v skupinskem delu prvenstva igrala v skupini B ter najprej s 23:35 in 19:21 izgubila z olimpijskima podprvakoma, Italijanoma Danielejem Lupom in Paolom Nicolaijem, zatem pa z 2:1 v nizih še s Poljakoma Mariuszom Prudelom in Kacperjem Kujawiakom.

O napredovanju v drugi del prvenstva je tako odločal obračun z norveško navezo Bernsten-Solhaug. Dvoboj je bil izenačen, v njem pa sta bila s 24:22 in 21:19 uspešnejša slovenska odbojkarja na mivki, ki sta se tako veselila uvrstitve v prvi krog izločilnih bojev.



"Težko je reči, v kakšni meri sva to uvrstitev pričakovala. Na vsaki tekmi igrava na zmago in mislim, da sva to pokazala že na prvi tekmi na prvenstvu, pa tudi proti Poljakoma. Po včerajšnjih porazih sva bila oba razočarana, saj sva na obeh tekmah imela priložnosti, da nasprotnike premagava. Proti Norvežanoma je bilo tako še vse odprto. Poizkusila sva se čim bolje pripraviti, saj sva vedela, da bova, če bova vsaj približno odigrala tako, kot sva sposobna, zmagala. Ne bom rekel, da je pričakovano, sva se pa vseeno nadejala uvrstitve v izločilne boje," je po zmagi dejal Zemljak.

S kom se bosta Slovenca pomerila v prvem krogu izločilnih bojev, bo znano ob 17.30 uri, ko bo v Jurmali potekal žreb. "Za naprej bomo videli, kaj nama bo žreb prinesel. Vsekakor pa je uvrstitev med najboljših 24 dvojic še ena potrditev tega, da dobro delava, da se približujeva svetovnemu vrhu in da sva v koraku z najboljšimi ekipami. Najin cilj je seveda zmagati tudi naslednjo tekmo, ne glede na to, kdo bo najin nasprotnik. Greva naprej, tekmo za tekmo," je pred petkovim obračunom še dodal Zemljak.

Značke: odbojka na mivki, ep

Članki iz rubrike