Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 6. 2018,
20.31

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

1

Natisni članek

teniški globus Roger Federer Novak Đoković

Četrtek, 21. 6. 2018, 20.31

5 let, 10 mesecev

Teniški globus, 21. junij

Federer se je igral z ognjem, a se je rešil, poraza Srebotnikove in Hercogove

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

1

Roger Federer | Foto Reuters

Foto: Reuters

Roger Federer je v Halleju po tie-breaku v zadnjem nizu strl trdoživega Francoza Benoita Paireja in napredoval v četrtfinale, v Londonu je Novak Đoković brez težav izločil Grigorja Dimitrova. Slovenka Dalila Jakupović, ki si je prvič v karieri zagotovila napredovanje med 100 na lestvici WTA, ima prost dan, Katarina Srebotnik je končala nastope v Birminghamu, Polona Hercog je izgubila v Palmi de Mallorci, Andreja Klepač pa se je razveselila zmage v dvojicah.

Trenutno prvi igralec sveta Roger Federer se je moral v drugem krogu turnirja v Halleju močno potruditi, da je strl odpor francoskega predstavnika Benoita Paireja. Švicar je prvi niz dobil s 6:3, drugega izgubil s 3:6, v odločilnem tretjem pa je Federer po tie-breaku (9:7) napredoval v četrtfinale turnirja. Tam ga čaka Avstralec Matthew Ebden.

V Londonu je Novak Đoković s 6:4 in 6:1 izločil Grigorja Dimitrova ter napredoval v četrtfinale.

Srebotnikova končala nastope v Birminghamu

Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik in Američanka Vania King sta v četrtfinalu turnirja WTA v Birminghamu z nagradnim skladom 846.000 ameriških dolarjev izgubili proti prvima nosilkama, Francozinji Kristini Mladenović in Madžarki Timei Babos s 4:6 in 5:7.

Dalila Jakupović bo spet v akciji v petek, ko se bo v četrtfinalu pomerila s Slovakinjo Magdaleno Rybarikovo, 19. igralko sveta.

Polona Hercoge je na turnirju WTA v Palmi de Mallorci v osmini finala priznala premoč Američanki Alison Risk. | Foto: Guliverimage/Getty Images Polona Hercoge je na turnirju WTA v Palmi de Mallorci v osmini finala priznala premoč Američanki Alison Risk. Foto: Guliverimage/Getty Images

Hercogova po hudem boju izgubila, Klepačeva slavila

Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je na turnirju WTA v Palmi de Mallorci z nagradnim skladom 250.000 dolarjev v osmini finala morala priznati premoč Američanki Alison Riske. Enainšestdeseta igralka sveta Riskejeva je bila od Mariborčanke, sicer 64. igralke sveta, boljša s 3:6, 7:5 in 6:3. Boljše volje je Andreja Klepač, ki se je v ženskih dvojicah prebila med najboljše štiri.

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač in njena partnerica v ženskih dvojicah Španka Maria Jose Martinez Sanchez sta v četrtfinalu turnirja WTA v Palmi de Mallorci z nagradnim skladom 250.000 dolarjev premagali Poljakinjo Alicjo Rosolsko in Američanko Abigail Spears s 6:3 in 6:1.

Polona Hercog
Sportal Hercogova po hudem boju priznala premoč Američanki

Palma de Mallorca, WTA (250.000 dolarjev):

​​​​Osmina finala:
Alison Riske (ZDA) : Polona Hercog (Slo) 3:6, 7:5, 6:3.
Anastasija Sevastova (Lat, 3) : Antonia Lottner (Nem) 1:6, 6:3, 6:1;
Ajla Tomljanovic (Avs) : Rebecca Peterson (Šve) 6:3, 6:3.

 

Ne spreglejte