Šport
23 ogledov

Kličko bo boksal proti Tysonu

Vladimir Kličko in Bryant Jennings EPA
Vladimir Kličko je svoj naslednji dvoboj napovedal za 24. oktobra v Düsseldorfu. Takrat bo skušal proti še neporaženemu Britancu Tysonu Furyju (24 zmag, 18 s k. o.) ubraniti naslove svetovnega prvaka v težki kategoriji po treh različicah IBF, WBA in WBO.

Izzivalec 39-letnega Vladimirja Klička je 26-letni Britanec, ki je prek Twitterja že sporočil, da komaj čaka dvoboj, ki bo po njegovem mnenju "najboljši dvoboj v zgodovini dvobojev v težki kategoriji". Ob tem je dodal, da bi rad zmagal s knokavtom.

Kličko je nazadnje aprila premagal Američana Bryanta Jenningsa, Britanec iz Manchestra pa je zadnjo zmago slavil nad Romunom Christianom Hammerjem. Zanimivo, da Kličko, ki se ga drži sloves velikana, ne bo orjak v dvoboju z mlajšim, 206 centimetrov visokim in težjim Jenningsom, ki je od Klička višji osem centimetrov.

"Tik pred licitacijo smo dosegli dogovor s Furyjevim taborom. Mislim, da smo dosegli dogovor v zadovoljstvo obeh strani. Zdaj nas čaka še promocija tega dvoboja, ki bo res velik. To bo veličasten dvoboj, največji v težki kategoriji," je za ameriško medijsko hišo ESPN sporočil Kličko, potem ko sta Ukrajinčev promotor K2 in Furyjev Mick Hennessy tik pred zdajci uspešno sklenila več tednov trajajoča pogajanja.

Komentarjev 1
  • h3o 18:35 07.julij 2015.

    kličko je že star, morda bi se moral upokojit?