Nogomet

To so tekmeci Maribora v ligi prvakov

STA/B.K.
24. 8. 2017, 19.49
Posodobljeno: 24. 8. 2017, 19.57
Deli članek:

Nogometaši Maribora so na današnjem žrebu skupinskega dela lige prvakov v Monacu dobili tekmece. V skupini E bodo igrali proti Spartaku iz Moskve, španski Sevilli in angleškemu Liverpoolu.

M24

Maribor bo v skupinskem delu lige prvakov igral tretjič, pred tem se je med evropsko elito meril že v sezonah 1999/2000 in 2014/15. Doslej je v ligi prvakov dosegel eno zmago, in to prav na prvi tekmi - na gostovanju pri kijevskem Dinamu, kjer je z golom Anteja Šimundže slavil z 1:0.

Maribor bo evropsko pomlad lovil v zanimivi skupini E. Spartak Moskva je ruski prvak, ki je v sezoni 1990/91 igral v polfinalu lige prvakov in izpadel proti Marseillu, v najprestižnejšem klubskem tekmovanju je do zdaj igral petkrat, nazadnje v sezoni 2000/01. Liverpool je ena najuspešnejših ekip v evropskih tekmovanjih, ligo prvakov je osvojil petkrat, trikrat je osvojil evropsko ligo in trikrat evropski superpokal. Sevilla je evropsko ligo zmagala rekordnih petkrat, ekipa iz Andaluzije pa je stara znanka Maribora. Ekipi sta februarja 2014 igrali v šestnajstini finala evropske lige, napredovanja so se veselili Španci.

Branilec naslova Real Madrid bo obrambo naslova v ligi prvakov začel v skupini H, kjer so še Borussia Dortmund, Tottenham in Apoel Nikozija.

Skupinski del lige prvakov se bo začel 12. septembra in končal 6. decembra. Februarja se bodo začeli izločilni boji, finale pa bo 26. maja v Kijevu.

vszi

Skupine lige prvakov:

- skupina A: Benfica, Manchester United, Basel, CSKA Moskva;
- skupina B: Bayern München, Paris Saint Germain, Anderlecht, Celtic;
- skupina C: Chelsea, Atletico Madrid, Roma, Karabah Agdam;
- skupina D: Juventus, Barcelona, Olympiacos, Sporting Lizbona;
- skupina E: Spartak Moskva, Sevilla, Liverpool, Maribor;
- skupina F: Šahtar Donjeck, Manchester City, Napoli, Feyenoord;
- skupina G: Monaco, Porto, Bešiktaš, RB Leipzig;
- skupina H: Real Madrid, Borussia Dortmund, Tottenham, Apoel Nikozija.