gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

lp
lp
0 23.07.2016 16:00:11

Juve bo plačal, Higuain na poti v Torino (video)

Reuters
Medtem ko je nogometni svet v pričakovanju super prestopa Francoza Paula Pogbaja iz Juventusa v Manchester United, je stara dama precej dejavna na drugi strani. Kot kaže bo svoje moštvo okrepila z argentinskim napadalcem Gonzalom Higuainom, ki naj bi podpisal štiriletno pogodbo.

Nekdanji nogometaš River Plata in madridskega Reala in nazadnje Napolija je imel v pogodbi zapisano, da lahko v zameno za skoraj 95 milijonov evrov zapusti mesto pod Vezuvom. In Juventus je, kot kaže, pristal na pogoje ter po navedbah italijanskega Skyja aktiviral odkupno klauzulo.

Odkupna klavzula za Higuaina je skoraj 95 milijona evrov . S plačilom te bi bil to drugi največji prestop v zgodovini. Za največjega velja prestop Garetha Bala iz Tottenhama v madridski Real (100 milijonov evrov). Na tretjem mestu bi tako pristal Cristiano Ronaldo, za katerega so Madridčani Manchester Unitedu plačali 94 milijonov evrov, na četrtem pa Neymar, ki ga je Barcelona iz Santosa kupila za 86 milijonov evrov (nekateri ta prestop zaradi bonusov ocenjujejo kar na 105 milijonov)


Higuain naj bi v Torinu dobro zaslužil, z letno plačo blizu 10 milijonov evrov naj bi celo postal najbolje plačani nogometaš v zgodovini italijanskega nogometa. Prihod 28-letnega Argentinca skoraj gotovo pomeni, da bo kmalu zaključen tudi posel glede Pogbaja, kar pa se moštvu iz Torina ob vseh prihodih (ob Higuainu med drugimi še Medhi Benatia iz Bayerna, Dani Alves iz Barcelone, Miralem Pjanić iz Rome in Marko Pjaca iz zagrebškega Dinama) ne bi smelo poznati.

V Neaplju niso pričakovali takšnega razpleta. Predsednik Aurelio De Laurentiis je bil prepričan, da bo Argentinec ostal v klubu, navsezadnje je vehementno zavrnil ponudbo madridskega Atletica, ki je ponujal 60 milijonov in dva ali tri igralce. "Ali je izdal Napoli? Najbolj od vsega je izdal sebe," je bil prvi odziv De Laurentiisa, ki je s temi besedami želel povedati, da ne razume poteze Higuaina, ki je pogosto tekel k najbolj vročekrvnim navijačem Napolija in pod njihovo tribuno z njimi prepeval navijaške pesmi (video spodaj), zdaj pa kratko malo zapušča ta klub. "Ne zanima me strategija njegovega brata in agenta Nicolasa," je še dodal predsednik in poudaril, da se je Higuain prav v dresu Napolija vrnil na raven, na kateri je bil pred časom, ko je igral za Real.

Članki iz rubrike