klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

Kate in William ganjena ob podpori javnosti Odkrito.si

Kate in William zapuščata London

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

hu
hu
1 24.04.2018 15:25:43

Vrag odnesel šalo: Hokejisti imeli KRIZNI sestanek, selektor sprejel prve ukrepe

Reuters
Slovenski hokejisti so se v Budimpešti znašli v neprijetnem položaju. Namesto da bi se, kot so si želeli pred SP, pred tretjo tekmo začeli ogrevati za obračune z močnejšimi ekipami te kakovostne skupine, so še brez zmage in jo pred sredino tekmo z Madžari nujno potrebujejo.

Danes imajo Slovenci na drugoligaškem SP v Budimpešti prost dan, toda prost je samo glede tekem. Imeli so trening, pred njim pa po ponedeljkovi tekmi s Poljsko tudi krizni sestanek. Tako igralci z vodstvom kot igralci sami. Stvari naj bi se spremenile - na bolje, saj slabše po dveh porazih ni moglo iti.

Po porazu s Poljsko je bil še posebej razočaran vratar Gašper Krošelj. Še pod vtisom tekme ni skrival jeze zaradi pristopa ekipe. "Težko je karkoli reči. Res sem jezen na vse, kar se trenutno dogaja. Nedopustno je, da smo si privoščili takšna poraza. Sem zelo žalosten nad prikazano igro naših fantov. Moramo začeti igrati bolje, ker tako slabo, odkar igram v reprezentanci, še nismo igrali," je takoj po tekmi dejal Krošelj.

Zaradi težav z vratarji - po poškodbi Matije Pintariča je ob Krošlju v Budimpešti ostal le še Rok Stojanovič -, so v slovenski ekipi vpoklicali kot tretjo rezervo še mladega Žigo Kogovška.

Enega od ukrepov, kako spremeniti potek prvenstva, pa so v Budimpešti občutili tudi slovenski predstavniki sedme sile. Po treningu je namreč selektor Kari Savolainen pojasnil, da bosta tokrat na voljo za pogovore samo on in kapetan Jan Urbas, kar naj bi tudi prispevalo k umirjanju razmer v garderobi.

"Vsi vemo, da to ni bilo to. Tega nismo pričakovali, a če bi hoteli boljše rezultate, bi morali pokazati več. Kar se je zgodilo, se je zgodilo. Naredili smo analizo, kaj ni bilo dobro, smo pa to pustili za sabo," je kapetan dejal o prvih dveh tekmah.

Danes imajo reprezentanti po treningu sicer prosto - razen kapetana in vratarjev, ki jih popoldne čaka sestanek s predstavniki krovne zveze IIHF na temo prirejanja izidov tekem.

V ospredju razmišljanj pa je zdaj samo tekma z Madžari. Ti so stari znanci slovenske reprezentance, nazadnje sta se moštvi pomerili pred desetimi dnevi na Bledu, zmagali so vzhodni sosedje po podaljšku.



"Madžari so nam dobro znani, imajo dobro ekipo, igrajo pred domačim občinstvom. Polna dvorana bo, težka tekma bo. Nekaj stvari smo se že dogovorili, nekaj bo še jutri na sestanku danes zvečer," je o prihajajočem izzivu dejal Urbas.

"Več ko je gledalcev, manj napak si lahko privoščiš. Pa tudi s takim nasprotnikom bomo morali paziti na napake, saj jih bo še bolj kaznoval kot dosedanji," opozarja kapetan Urbas na to, da bo morda polna dvorana madžarskih navijačev pomagala tudi Slovencem.

Po prespani noči je tudi selektor Savolainen bolj mirno analiziral stanje v ekipi: "Težko je popolnoma pozabiti na te stvari. A imeli smo sestanek in se dogovorili, da analiziramo stvari za nazaj, potem pa se osredotočimo samo na prihodnje tekme. Trening je bil dober, boljši kot prej, imeli smo nekaj dobrih vaj, predvsem napadalnih."

"Podpiram to, ni bilo prvič, da so se fantje pogovorili sami. Vedno mislim, da je dobro, če se kapetan še sam pogovori z igralci," je selektor pozitivno ocenil sestanek igralcev samih pred današnjim treningom.

"Rezultat je posledica dogajanja na ledu. Moraš se žrtvovati, moraš trpeti na ledu. Če nisi osredotočen, lahko izgubiš tekmo in to se je zgodilo na drugi tekmi v drugi tretjini. Potem smo izgubili tekmo," je o pristopu dejal selektor.

Kaj pa pričakuje na tekmi z Madžarsko? "Igrali bomo pred polno dvorano, tekma je večerna, led pa bo slab. Morali bomo igrati preprosto, ujeti 'momentum' in čakati na napake tekmecev. Zdaj smo čakali, da se bo odprlo vsakemu napadu. A to ni normalen hokej. Včeraj sem gledal Madžare in Italijane in Madžari so včasih v obrambi puščali veliko lukenj. Takšne zadeve moramo izkoristiti."

Danes je na treningu v prvi napad spet postavil skupaj Roka Tičarja, Roberta Saboliča in mladega Jana Drozga. Miha Verlič je današnji trening zaradi lažje poškodbe izpustil, bo pa predvidoma nared za tekmo, ki se bo v dvorani Laszla Pappa začela ob 19.30.

Značke: hokej, sp

Članki iz rubrike