Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 22.05.2018 18:09:10

ŠKANDAL V UKRAJINI! Kar 35 ukrajinskih nogometnih klubov obtoženih prirejanja izidov, Verbičev Dinamo ni vpleten

Profimedia
Ukrajinske oblasti so danes razkrile, da je kar 35 ukrajinskih nogometnih klubov obtoženih krojenja izidov na tekmah, s čimer naj bi vpleteni na leto zaslužili na milijone ameriških dolarjev. Kar dve tretjini vseh profesionalnih klubov v Ukrajini naj bi bilo vpletenih, tudi nekateri iz prve lige, piše v policijskem poročilu.

Kot je dejal ukrajinski notranji minister Arsen Avakov, "so bili v delovanje vpleteni tako predsedniki klubov, nekdanji in zdajšnji igralci, sodniki trenerji, kot tudi organizacije", niso pa klubi v poročilu poimensko navedeni, tako da suma sodelovanja najuspešnejših klubov, to sta Dinamo Kijev Slovenca Benjamina Verbiča in Šahtar Donjeck, poročilo ne razkriva.

So pa oblasti skrbno zabeležile sodelovanje kar 320 posameznikov v 57 primerih. Prireditelji naj bi po Avakovem mnenju s stavami na azijskih trgih zaslužili približno 4,2 milijona evrov na vnaprej odločenih tekmah ukrajinskih klubov.



Namestnik glavnega direktorja ukrajinske policije Igor Kupranec je medijem razkril, da aretacij osumljenih še niso opravili. Za te se mora odločiti državni tožilec, potem ko bo zbral dovolj dokazov za sestavo obtožnic.

Omenjeno razkritje je prišlo na dan le nekaj dni pred finalom letošnje lige prvakov, tekmo med madridskim Realom in Liverpoolom bo v soboto gostila prav ukrajinska prestolnica Kijev. Ukrajina se sicer ni uvrstila na svetovno prvenstvo, ki se prihodnji mesec začenja v Rusiji.

Značke: nogomet, kriminal

Članki iz rubrike