Falcao, James Rodriguez in druščina prihajajo v Ljubljano

Kolumbijski mediji poročajo, da se bo njihova reprezentanca 18. novembra v Stožicah pomerila s Slovenijo.

Objavljeno
24. oktober 2014 11.26
reu SOCCER-WORLD/M21-COL-CIV
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Ljubljana - Slovensko nogometno reprezentanco sredi novembra čakata kar dva renomirana nasprotnika. V kvalifikacijski tekmi za EURO 2016 se bo 15. novembra v Londonu najprej pomerila z Anglijo, tri dni kasneje pa na prijateljski obračun v Stožice prihaja še zvezdniška zasedba Kolumbije na čelu z Radamelom Falcaom, Jamesom Rodriguezom, Juanom Cuadradom in drugimi.

Na Nogometni zvezi Slovenije (NZS) novice sicer še niso uradno potrdili, kljub temu pa dvomov o gostovanju trenutno tretje reprezentance sveta, po poročanju kolumbijskih medijev, ni več. Južnoameričani, ki so na zadnjem svetovnem prvenstvu po dobri igri proti domačinom Brazilcem izpadli v četrtfinalu, se bodo 14. novembra v Londonu najprej pomerili z reprezentanco ZDA, štiri dni kasneje pa v Ljubljani še s Slovenijo. 

Kolumbija je po relativno uspešnih devetdesetih letih ob koncu tisočletja zašla v hudo krizo, a se v zadnjih letih z nekaterimi najboljšimi nogometaši na svetu vrnila med elito. V njihovem dresu trenutno blestijo nekateri vidni člani največjih svetovnih klubov, denimo Radamel Falcao (Manchester United), James Rodriguez (Real Madrid), Juan Cuadrado (Fiorentina), Jackson Martinez (Porto) in številni drugi. Na zadnjem mundialu so veljali za ene od tihih favoritov, s svojimi igrami tudi upravičili visoke napovedi, a nato nesrečno izpadli proti domačinom.

Njihovo moč izkazuje tudi najnovejša lestvica Fife, kjer Kolumbija na tretjem mestu zaostaja le za Nemčijo in Argentino, Slovenijo po zmagah nad Švico in Litvo najdemo na 36. mestu.