Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
11 23.07.2018 08:19:55

ŠOK V LJUDSKEM VRTU! Na tako HUD UDAREC vijoličasti niso upali niti pomisliti

Drago Wernig - TAKA
Mariborčani so prvenstvo začeli na želeni način, toda …

Štirinajstkratni prvaki iz Ljudskega vrta so novo prvenstvo začeli izjemno. Na stadionu Ob jezeru so zmagali s kar 5:0 in si s petardo zagotovili dodatno energijo v pričakovanju četrtkove prve tekme 2. kroga kvalifikacij za ligo Europa proti Čikuri. Vijoličasto v Velenju vseskozi nadzirali potek dogodkov, zmagovalca pa dokončno odločili v zadnji tretjini spopada, ko so kar štirikrat zadeli domačo mrežo. Po dvakrat sta bila uspešna Dino Hotić in Luka Zahović, v prvem polčasu je Marka Pridigarja ugnal Saša Ivković.

Razlogov za zadovoljstvo torej ne manjka, a pojavila se je tudi težava. Velika težava, zaradi katere ima nedeljski uspeh grenak priokus. Pred začetkom drugega polčasa se je Darko Milanič znašel v zagati. Martin Milec je namreč v slačilnico prišel poškodovan in igre ni mogel nadaljevati, za Mariborčane pa je skrb zbujajoča informacija, da naj bi zaradi natrgane stegenske mišice brez slovenskega reprezentanta ostali dalj časa, prve napovedi govorijo o (vsaj) enomesečnem okrevanju.

Popolnoma jasno je, da pod Kalvarijo prave zamenjave zanj nimajo, kar seveda pomeni hudi preglavico, v Velenju je vlogo Martina Milca ob desni stranski črti prevzel Aleks Pihler. Močno dvomimo, da bi bila lahko rešitev tudi za evropski spopad s Čikuro.

Članki iz rubrike