Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ku
ku
2 23.09.2017 12:14:58

MOGOČNE BESEDE košarkarskega GENIJA! Igorja Kokoškova ni strah za slovensko košarko: Kolajna je zgodovinska, toda zame je pomembnejše, da ...

fiba
Igor Kokoškov je na velikanski uspeh slovenskega športa pogledal tudi z nekoliko drugačnega zornega kota.

Igor Kokoškov bo za vse večne čase z zlatimi črkami zapisan v zgodovino slovenskega športa. Uspel mu je namreč podvig vseh podvigov, Sloveniji je prinesel sploh PRVO ZLATO MEDALJO v kolektivnih športih. Nič čudnega torej, da bi si marsikdo želel, če bi Srb nadaljeval z delom na slovenski klopi, a gre bolj kot ne za utopično željo, saj ima Kokoškov preprosto preveč obveznosti v ligi NBA, kjer je pomočnik Utaha.

Toda Kokoškov je prepričan, da se za slovensko košarko ni treba bati, po njegovem je prihodnost svetla, tudi za to, kar je dobila na evropskem prvenstvu. In v mislih ni imel medalje ... "S Slovenijo sem doživel nekaj prelepih košarkarskih stvari. Od prvega treninga pa vse do finals s Srbijo smo vedeli, da lahko naredimo nekaj velikega. In izkazalo se je, da nam je uspel zgodovinski uspeh. Odkar obstaja Slovenija, ni še nobena reprezentanca v kateremkoli kolektivnem športu postala zlata. Toda mene precej bolj od tega veseli dejstvo, ker so Dragić, Prepelič, Dončić in ostali postali športni junaki slovenskih otrok. To je zame pomembnejše. In zdaj si vsi želimo, da jih bomo potegnili iz rokometa in odbojke ter jih pripravili do tega, da bodo igrali košarko," je z zanimivo mislijo postregel Kokoškov.

Članki iz rubrike