Šport
18 ogledov

Zeballos zagrenil povratek Nadalu

horacio zeballos rafael nadal
1/6
EPA
V finalu turnirja VTR Open v Viñi del Mar je prvovrstno presenečenje pripravil Argentinec Horacio Zeballos, ki je s 6:7 (2), 7:6 (6), 6:4 premagal ''kralja peska'' in povratnika v teniško karavano Rafaela Nadala. Zeballos je postal šele tretji igralec po Novaku Đokoviću in Rogerju Federerju, ki je Španca premagal v finalu peščenega turnirja.

Triinsedemdeseti igralec sveta Horacio Zeballos je zmagovalec teniškega turnirja serije ATP 250 v Viñi del Mar. Argentinec, ki se je veselil prve turnirske zmage v svoji karieri, je v finalu premagal Rafaela Nadala. Španec je imel po sedemmesečni odsotnosti že na prvem turnirju priložnost, da osvoji 51. lovoriko v svoji karieri, vendar mu je to preprečila navdahnjena igra Zeballosa, ki mu je uspelo kljub izgubljenemu nizu rezultat spreobrniti v svojo korist.

''To so sanje,'' je po tekmi povedal Argentinec. ''Že igrati v finalu proti Nadalu je bilo dovolj. To je trenutek, ki bo za vedno ostal v mojem spominu,'' je dodal 27-letnik, ki v lanski sezoni ni niti enkrat napredoval v drugo kolo turnirja, medtem ko je na poti do naslova v Čilu izločil kar štiri nosilce. Poleg Nadala še Pabla Andujarja, Alberta Ramosa in Carlosa Berlocqa.

Nadal se je v teniško karavano vrnil po sedemmesečnem premoru zaradi poškodbe kolena. Španca še vedno pestijo bolečine, vendar je s svojim povratkom zadovoljen. ''To je bil dober turnir zame. Če pogledamo vse skupaj, je bil zelo pozitiven. Res je, da sem si želel zmagati v finalu, ampak ni bilo mogoče. Igral je bolje od mene, medtem ko jaz nisem prikazal najboljše igre,'' je povedal Španec in dodal: ''Še naprej moram trdo delati z upanjem in motivacijo, da se bom z vsakim tednom bolje počutil. Upam, da je bil to začetek dobrih stvari.''

Za Nadala je bil to že 41. finalni nastop (36-5) na peščenih turnirjih. Zeballos se je pridružil Novaku Đokoviću in Rogerju Federerju, ki sta v preteklosti edina zabeležila zmagi nad Špancem v finalu peščenega turnirja. Tako Nole kot FedEx sta Nadala premagala dvakrat.

''Pred enim tednom nismo vedeli, kako se bo odzvalo telo. Zdaj vem, da lahko tekmujem na določeni ravni. Poskušal bom še napredovati, saj menim, da moja igra ni slaba. Potrebujem le več časa na igrišču. Koleno me še vedno moti, vendar se moram spopasti z oviro, če želim še naprej početi tisto, kar počnem najraje, in to je igranje tenisa,'' je dodal Nadal.

V Zagrebu in Montpellierju slavje domačinov

rafael nadal | Avtor: Reuters Reuters
Poleg turnirja v Viñi del Mar sta bila na sporedu še dva turnirja serije ATP 250. V Zagrebu, kjer sta nastopala tudi Grega Žemlja in Blaž Kavčič, je domači favorit in prvi nosilec turnirja Marin Čilić v finalu s 6:3, 6:1 premagal Avstrijca Jurgena Melzerja. Za Čilića je bila to že tretja lovorika pred domačimi navijači. ''Izkoristil sem svoje priložnosti in dobro branil. Igral sem odlično od začetka do konca,'' je finalni obračun ocenil Hrvat.

Pestro je bilo tudi v Montpellierju, kjer je bil na sporedu francosko obarvani finale. Končne zmage in druge lovorike v letošnji sezoni se je veselil Richard Gasquet, ki je s 6:2, 6:3 premagal Benoita Paireja. ''Zelo sem vesel, da mi je uspelo zmagati pred mojimi prijatelji in družino. Zmagati tu je bil eden izmed mojih ciljev, odkar je turnir na sporedu. Zavedam se, da je to najboljši uvod v sezono, zato želim tako nadaljevati in ostati zdrav,'' je povedal Gasquet.

ATP 250, VTR Open, finale:

Horacio Zeballos (Arg) : Rafael Nadal (Špa/1) 6:7 (2), 7:6 (6), 6:4

ATP 250, PBZ Zagreb Indoors, finale:

Marin Čilić (Hrv/1) : Jurgen Melzer (Avt/4) 6:3, 6:1

ATP 250, Open Sud de France, finale:

Richard Gasquet (Fra/2) : Benoit Paire (Fra) 6:2, 6:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.