Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 7. 2017,
9.41

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

televizija HBO premiera TV-serija Telekom Slovenije Igra prestolov

Četrtek, 13. 7. 2017, 9.41

6 let, 6 mesecev

Premiera VII. sezone Igre prestolov

Igra prestolov: zima je končno tu! #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Igra prestolov S7

V noči na ponedeljek na HBO ne zamudite premiere prvega dela sedme sezone najuspešnejše TV-serije v zgodovini tega programa, kultne Igre prestolov.

Čakanja je konec, serija Igra prestolov (Game of Thrones) – svetovni televizijski fenomen, ki temelji na knjižnih uspešnicah Pesem ledu in ognja Georgea R. R. Martina – se vrača na male za zaslone, z njo pa tudi vsi kralji in kraljice, vitezi in odpadniki ter lažnivci in plemiči, ki se ženejo za oblastjo.

Kratek povzetek večnega boja za oblast

Spomnimo, s čim nam je postregla zadnja, šesta sezona serije, ki se dogaja v mističnem svetu Zahodnjega, kjer poletja in zime trajajo več let, sla po oblasti pa je večna.

V Kraljevem pristanku je Cersei Lannister (Lena Headey) prevzela Železni prestol. │ Foto: HBO | Foto: V Kraljevem pristanku je Cersei Lannister (Lena Headey) prevzela Železni prestol. │ Foto: HBO

Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) je končno zaplula proti Zahodnjemu s svojima vojskama, zmaji in novo kraljičino Roko, Tyrionom Lannisterjem (Peter Dinklage).

Jona Snega (Kit Harrington) so razglasili za kralja na Severu, potem ko je ta v spopadu pankrtov porazil Ramsayja Boltona (Iwan Rheon) in vrnil Zimišče hiši Stark.

V Kraljevem pristanku je Cersei Lannister (Lena Headey) prevzela Železni prestol tako, da je v Baelorjevi septi sežgala vrhovnega vrabca ter njegove privržence in svoje nasprotnike.

Kaj lahko pričakujemo v 7. sezoni serije?

Medtem ko stara zavezništva razpadajo in nastajajo nova, vojska mrtvih koraka na Zid in grozi, da bo enkrat za vselej končala igro prestolov. Kaj lahko gledalci od nje pričakujemo v prihodnje?

Podrobnosti o vsebini prihajajočih sedmih delov nove sezone serije ustvarjalci razumljivo ne želijo razkriti, že zdaj pa je znano, da se bo v njej odvila množica osupljivih in prepletenih zgodb – do njihovih neizogibnih, pogosto krvavih epilogov.

V sedmi sezoni se bodo vrnili vsi glavni protagonisti serije, vključno z Jonom Snegom (Kit Harrington). │ Foto: HBO | Foto: V sedmi sezoni se bodo vrnili vsi glavni protagonisti serije, vključno z Jonom Snegom (Kit Harrington). │ Foto: HBO

Pri tem si lahko pomagamo tudi z besedami, ki jih na koncu napovednika sedme sezone serije (tega si lahko ogledate v priloženem videu) izreče Sansa Stark (Sophie Turner): "Ko zapade sneg in zapiha beli veter, osamljeni volk pogine, a krdelo preživi."

Igra prestolov se lahko pohvali z rekordnimi 38 emmyji. Na fotografiji Daenerys Targaryen (Emilia Clarke).  │ Foto: HBO | Foto: Igra prestolov se lahko pohvali z rekordnimi 38 emmyji. Na fotografiji Daenerys Targaryen (Emilia Clarke). │ Foto: HBO Strah, da bi se Igra prestolov po sedmi sezoni končala, je torej povsem odveč.

Stari in novi zvezdniški obrazi

V sedmi sezoni se bodo vrnili vsi glavni protagonisti serije.

Ustaljeni igralski zasedbi se bodo pridružili še Jim Broadbent, Tom Hopper in Megan Parkinson ter nekateri zvezdniški obrazi, kot sta prvak v mešanih borilnih veščinah Conor McGregor in britanski glasbenik Ed Sheeran.

Šest sezon in rekordnih 38 emmyjev

Lani je Igra prestolov prejela 12 emmyjev, v vseh šestih letih predvajanja pa kar 38 emmyjev, s čimer je podrla rekord, ki ga je pred tem držala humoristična uspešnica Frasier.

Sedma sezona Igre prestolov je tik pred vrati, že zdaj pa ni dvomov, da bo serija po njej samo še povečala naskok pred vsemi zasledovalci – tako z vidika gledanosti kot števila prejetih nagrad.


Napovednik 7. sezone serije Igra prestolov:


Ekskluzivna premiera sedme sezone serije Igra prestolov se bo na slovenskem HBO predvajala ob istem času kot v ZDA: 17. julija, v noči na ponedeljek, ob 3. uri po našem času.

Še isti dan bo serija predvajana tudi na kanalu HBO v času največje gledanosti ob 20. uri, dostopna pa bo tudi prek storitev videa na zahtevo HBO GO in HBO On Demand.


Programska mesta na televiziji Telekoma Slovenije

PROGRAM: PROGRAMSKO MESTO:
HBO/HBO HD 6 in 201/202
HBO 2/HBO 2 HD 204/205
HBO 3/HBO 3 HD 206/207
HBO On Demand 203
HBO GO 240

Opomba: Vsi kanali v programski opciji HBO omogočajo storitev sedemdnevnega ogleda nazaj.


Programska opcija HBO na televiziji Telekoma Slovenije

Programska opcija HBO vam ponuja pet kakovostnih filmskih programov (HBO, HBO 2, HBO 3, Cinemax in Cinemax2), ki so dostopni tudi v visoki ločljivosti (HD).

Poleg petih programov sta brezplačno na voljo tudi spletna videoteka HBO GO in klasična televizijska videoteka HBO OD, kjer si lahko vse vsebine ogledate brez dodatnega plačila.

HBO in Cinemax prinašata največje filmske uspešnice, nagrajevane serije iz izvirne produkcije, filmske klasike, festivalske filme, evropske in svetovne filme, prenose posebnih dogodkov in največje zvezde v vaše domove.

Preberite več o programski opciji HBO.


Ne spreglejte