Mariborčani sproščeno nad Zrinjski

1. SNL: V Ljudskem vrtu norveški sodniki.

Objavljeno
16. julij 2017 22.00
MILANIČ Darko, trener NK Maribor, 6.7.2017, Maribor [darko milanič, nk maribor, nogomet]
Jernej Suhadolnik
Jernej Suhadolnik
Maribor – Slovenski prvaki so izpolnili cilj izpred ligaške premiere s sosedi iz Kidričevega. Aluminij je resda padel v Ljudskem vrtu z minimalnim porazom 0:1, toda od prve do zadnje minute tekme se je vedelo, kdo je gospodar na nogometnem objektu pod Kalvarijo.

Mariborčani so si ustvarili sedem priložnosti za gol, Kidričani nobene, reševal jih je tudi vratar Luka Hanžeković, ko to ni bilo dovolj, še vratnica. »Zmago smo si popolnoma zaslužili. Igrali smo dobro, fantje so uživali na igrišču, zagotovili smo si mirne in osredotočene priprave na sredino tekmo z Zrinjskim. Kdor pričakuje, da bomo v slovenskem prvenstvu zmagovali z razliko treh, štirih ali več golov, živi v zmoti. Vsi nogometaši trenirajo dobro in so dobro telesno pripravljeni, težko je zlomiti zaprto postavitev tekmecev,« je ocenil Mariborov trener Darko Milanič.

Ključni trenutek tekme se je zgodil v 50. minuti po lepi kombinaciji mariborskih podaj, napaki gostujočega štoperja, ki je odbil žogo v noge novincu Jasminu Mešanoviću, in srečno izpeljani podaji Bošnjaka med nogama drugega Aluminijevega štoperja. Pihler je le podstavil nogo na petih metrih od vrat. To je nogomet, toda zmaga prvakov je čista kot solza.

Izpostaviti velja še najmanj dva dogodka. Napadalec Martin Kramarič, na katerega naj bi Mariborčani v tej sezoni računali močneje kot prej, je v 22. minuti zadel vratnico, v 76. minuti pa je Kramarič zapravil še stoodstotno priložnost za gol. Velemojstrsko ga je poslal v ogenj Valon Ahmedi – na podoben način kot Dino Hotić nazadnje Gregorja Bajdeta v Mostarju.

Pred sredino tekmo z Zrinjskim (20.15), ko bodo Štajerci v svojem hramu branili prednost zmage z 2:1, sta torej debitirala v Ljudskem vrtu tudi novinca Mešanović in branilec Jean-Claude Billong. »Vsi trije so pustili dober vtis. Ob njiju namreč tudi Kramarič, ki zdaj ve, da je del velike zgodbe,« je zatrdil Milanič, ki bo v sredo ob igrišču komuniciral z norveškimi sodniki. Glavni mož v črnem bo 31-letni Ola Hobber Nilsen.