profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

dino-in-hrvoje, skrito-v-raju Njena.si

Ste prepoznali drugačno igro Hrvoja in Dina?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

IZ CLUJA - Stane Kadunc
IZ CLUJA - Stane Kadunc
0 22.05.2018 21:43:37

SIJAJNE NOVICE IZ CLUJA! Odlični nastopi deklet in Veliščka

Uvod v drugi dan SP v Romuniji je v slovenski reprezentanci pripadel Cerkničanu Franciju Veliščku. Igralcu Bresta, ki je znan kot igralec z močnim udarcem. Nastop je opravil v enakem ritmu in v vseh nizih presegel mejo 150 kegljev. Na koncu je zaključil pri 621 kegljih. To je pomenilo, da je bil ves dan na trnih, ali bo to dovolj za napredovanje ali ne. Žal je v vsakem nizu napravil nekaj napak, ki so ga stale višjega rezultata. Zelo hitro, po treh skupinah, pa je lahko ugotovili, da bo njegov rezultat vseeno zadoščal za zanesljivo uvrstitev v drugi krog.

Točno ob dvanajstih je nastopila članska debitantka, Celjanka Patricija Bizjak, ki se je na tem prizorišču izkazala že prejšnji teden. Imela je torej malenkostno prednost, saj je vsaj delno že spoznala steze. To je mladenka znala unovčiti v svojo korist in počasi, vendar zanesljivo podirala keglje. Malce je sicer padla v krizo v tretjem čiščenju, a je bila v zadnjem nizu spet prva in končala pri kar 605 kegljih. Tako ima odlično izhodišče za nadaljevanje prvenstva.

Odlično je svoj nastop opravila aktualna svetovna prvakinja Ines Maričić, sicer Hrvatica, ki pa že nekaj časa živi na Koroškem. S 620 keglji je še dodatno posladkala svojo rojstnodnevno torto, saj je včeraj napolnila 26 let.

Naš drugi predstavnik, Kranjčan Grega Bajželj, pa tokrat ni imel svojega dne. Začel je zanesljivo in imel na polovici nastopa na svojem računu 302 keglja. Ko smo pričakovali, da bomo še malo dvignil svoj ritem, pa je zapadel v krizo, iz katere se ni mogel dvigniti celoten tretji niz, ki ga je končal pri skromnih 129 kegljih. V zadnjem nizu se je vendarle znebil krize, toda prepozno. Zaključil je pri 590 kegljih, kar pa pomeni slovo od prvenstva. V moškem delu smo videli še eno izvrstno predstavo Nemca Tima Hoffmanna, ki je končal pri izjemnih 693 kegljih in dosegel najboljši rezultat prvenstva. Tako je Lepej padel na tretje mesto.

V zaključku drugega dne tekmovanja sta Slovenijo čakala še dva ženska nastopa. Najprej je na stezo stopila Brigita Strelec, ki je bila prejšnji teden tu v Romuniji v vlogi zelo uspešne trenerke. Za Ptujčanko, ki sicer živi in igra v Kranju, je bilo kar malce težko preklopiti s stola na stezo. Toda to je rutinirano opravila in končala pri 602 kegljih.

Na koncu je svoj članski krst doživela še Anja Forštnarič, sicer slovenska nedeljska senzacija, ko je postala svetovna posamična prvakinja med mlajšimi članicami. Tokrat za spremembo ni za njo sedel trener Gobec, ampak njena mama, Brigita Strelec. Morda nismo smeli pričakovati preveč uspešnega nastopa, saj je imela mlada, še ne 22-letna Anja po napornem tednu za regeneracijo na voljo le dan. Toda ponovno je nastopila odlično in končala pri 594 kegljih, kar je pomenilo, da ima Slovenija v naslednjem krogu pet igralk in so vse uvrščene med prvih 15. Najboljša je Bizjakova na petem mestu. Pri fantih je Lepej tretji, kot 26. pa je končal Velišček.

Jutri dvojice in sprint

Tretji dan bodo na svetovnem prvenstvu na vrsti ostale discipline. Že pozno zvečer so odigrali prvi krog v mešanih dvojicah, kjer sta nastopili tudi dve slovenski dvojici, Bašek-Lepej in Sajko-Bajželj. Danes sledi nadaljevanje od osmine finala naprej. Poleg tega bo na sporedu še sprint v obeh konkurencah. Le-ta je zelo pomemben za kombinacijo, saj se seštejeta najboljši posamični rezultat in najboljši rezultat iz sprinta. Med našimi bodo nastopili Velišček, Lepej in Bajželj ter Strelčeva in Sajkova.

***bizjak*** Patricija Bizjak je izvrstno oddelala članski krst.

***forstnaric*** Anja Forštnarič je v nedeljo osvojila naslov svetovne prvakinje, včeraj pa je odlično debitirala med članicami.

Značke: kegljanje, kadunc

Članki iz rubrike