profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 26.05.2017 22:29:46

Ostermanova in Ponomarenko Janićeva zanesljivo v polfinale

V Szegedu na Madžarskem so s kvalifikacijami in polfinali sprinterji na mirnih vodah začeli z drugo tekmo svetovnega pokala. Prvič sta se na večjem kajakaškem tekmovanju v dvojcu predstavili Anja Osterman in Špela Ponomarenko Janić ter zanesljivo napredovali v polfinale, ki bo na sporedu v soboto.

Primorski sprinterki na mirnih vodah, ki sta pretekli konec tedna uspešno tekmovali na prvi tekmi svetovnega pokala v portugalskem Montemor-o-Velhu v kajakaškem enojcu - Ponomarenko Janićeva je bila dvakrat druga, Ostermanova pa dvakrat peta -, sta na prvi skupni tekmi v dvojcu nastopili zelo uspešno. V kvalifikacijski skupini na 500 metrov sta v cilj priveslali najhitreje in se tako uvrstili v naslednjo fazo tekmovanja. Polfinale ju čaka v soboto.

Hitro je v kvalifikacijah kajakašev na 1000 metrov veslal tudi Jošt Zakrajšek in tudi on ciljno linijo prečkal kot prvi ter se tako zanesljivo uvrstil v polfinale. Tam je nato premoč moral priznati četverici tekmecev ter se s petim časom svoje polfinalne skupine prebil v sobotni finale B. Na isti razdalji je tekmoval tudi Alan Apollonio, tudi on je napredoval v polfinale, kjer pa je nato tudi zaključil z nastopi na tej razdalji.



V Szegedu sta med moškimi kajakaškimi dvojci na 500 metrov nastopila tudi Maks Frančeškin in Vid Debeljak. Kajakaša, ki se lahko pohvalita z uspehi v spustu na divjih vodah, sta bila v kvalifikacijski skupini tretja, v polfinalni nato peta, kar je zadostovalo za sobotni finale B. V zelo močni konkurenci, ki je pripotovala na Madžarsko, se je preizkusil tudi Tilen Vidovič, ki je v kvalifikacijski skupini kajakašev na 200 metrov zasedel sedmo mesto.

Proti koncu tekmovalnega dne sta se v kvalifikacijah na 500 metrov na regatno polje znova podala Zakrajšek in Apollonio. Oba sta se uvrstila v nadaljnjo fazo tekmovanja, Zakrajšek s četrtim časom skupine, Apollonio pa s šestim.

Značke: kajak kanu, sta

Članki iz rubrike