profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 01.07.2016 08:44:57

Slovenski odbojkarji danes z Grčijo

Nikola Miljković
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je dva koraka oddaljena od druge kakovostne skupine svetovne lige. Za prvega bo morala danes v polfinalu zaključnega turnirja tretje skupine v Frankfurtu premagati Grčijo, kar še zdaleč ne bo lahka naloga. Vsaj po videnem v medsebojni tekmi predtekmovanja pred petimi dnevi v Solunu.

Takrat je v obračunu, ki ni odločal o ničemer, izgubila z 1:3, a zaradi tega samozavesti ni izgubila, slovenski igralci so namreč trdno odločeni, da bo tokrat drugače, pa čeprav bo v grški ekipi tudi njihov najboljši igralec Mitar Đurić, ki je v Solunu zaradi bolezni manjkal.


Če bodo varovanci Andre Gianija proti Grkom uspešni, jih v soboto čaka finale in obračun z zmagovalcem drugega polfinala med Nemčijo in Tajvanom. V Frankfurtu nihče ne dvomi, da bo to Nemčija, čeprav je proti Tajvanu, ki igra sila nenavadno, s križanji v napadu, v predtekmovanju izgubila.

Nemški selektor, kontroverzni Belgijec Vital Heynen, je po neuspehu na evropskem prvenstvu in v kvalifikacijah za olimpijske igre sicer pomladil ekipo, vpeljeval mlajše igralce, čeprav bo na novo igral le podajalec Lukas Kampa, pa naj bi tokrat več priložnosti dobili izkušenejši igralci na čelu s Christianom Frommom. Zagotovo pa ne bo v ekipi zvezdnikov, poškodovanega Jochena Schöpsa, Denisa Kaliberde, ki si je vzel prosto poletje, in Georga Grozerja, slednji je končal reprezentančno kariero. V ekipi ni niti Marcusa Böhmeja.

Članki iz rubrike