VIŽE

Skrivnostna bela ptica na videu

Ansambel Tonija Verderberja prvič k sodelovanju povabil Marjana Zgonca. Za nov valček Velika bela ptica so v Beli krajini posneli videospot.
Fotografija: Ansambel Tonija Verderberja z Marjanom Zgoncem med snemanjem videospota Fotografiji: arhiv ansambla
Odpri galerijo
Ansambel Tonija Verderberja z Marjanom Zgoncem med snemanjem videospota Fotografiji: arhiv ansambla

Belokranjski ansambel Tonija Verderberja, znan po nežnem zvenu tamburice, se je po več kot 35 letih glasbenega ustvarjanja prvič odločil za sodelovanje z drugim izvajalcem. In to ne s katerim koli, temveč z Marjanom Zgoncem, pevcem, ki je vajen poslušalce in poslušalke razvajati s svojim žametnim tenorjem. Za ušesa bolj privlačne kombinacije si ne bi mogli zamisliti. In kdo je pravzaprav dobil to idejo? »Marjan Zgonc je izrazil željo, da bi nekaj skupaj naredili. In prišel na dan z idejo, da bi peli o veliki beli ptici, štorklji, o kateri krožijo vsem dobro znane zgodbice. A ta skrivnostna bela ptica ima tudi drugačen pomen od tistega, vsem dobro znanega in šaljivega, da prinaša otroke. Prinaša namreč v prvi vrsti pomlad, družinam pa mir in zdrav rod," je o novi pesmi in sodelovanju dejal znani belokranjski harmonikar in vodja istoimenskega ansambla Toni Verderber.
Toni Verderber in Marjan Zgonc z belokranjskimi folkloristi
Toni Verderber in Marjan Zgonc z belokranjskimi folkloristi

In ob pripravljenosti vseh je nastal lep valček, pod katerega besedilo se je podpisal Ivan Sivec, medtem ko je glasbo ustvaril sam Toni Verderber, priredbo pa sta naredila s sinom Domnom, ki je tudi član ansambla in tisti, ki igra na tamburico. In ravno zven tega inštrumenta verderberje loči od drugih, da jih je težko zamenjati z zvenom katerega koli drugega narodno-zabavnega ansambla. Doslej je Ansambel Tonija Verderberja vselej nastopal sam in v več kot 35 letih prispeval v glasbeno zakladnico veliko nežnih valčkov pa tudi veselih polk. Mnoge skladbe so postale tako priljubljene med poslušalci, da bi jih že lahko šteli med zimzelene. Kot denimo Pisanice, Čaša sreče, Vem za deželo, Staro vino, star prijatelj, Kruh ponoči spi, Nič ni lepšega, Prijateljev ne štej, Koščeva ljubezen in druge. Nedavno pa so se, kot rečeno, prvič odločili, da z Zgoncem posnamejo še en lep valček.

Z Veliko belo ptico so v hipu osvojili srca tako starih kot novih poslušalcev in poslušalk. Omenjeni valček bo, obljublja Toni Verderber, zagotovo našel prostor tudi na novem albumu, ki ga že pridno snemajo v domačem studiu. Sodelovanje z Marjanom Zgoncem so v minulih dneh še nadgradili, saj so v Beli krajini, natančneje v privlačnih Drašičkih stelnikih, posneli videospot. »Za popestritev smo k sodelovanju povabili malega Jako in Evo Kobe ter člane folklorne skupine Stari trg Miro Madronič ter Katarino in Jana Hudelja. Po napornem celodnevnem snemanju smo bili na koncu zelo zadovoljni, saj je nastal res lep videospot, v katerem ne manjka prizorov iz romantične Bele krajine, obenem pa razkrivamo sporočilo skrivnostne bele ptice,« je povedal Verderber. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije