Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
17. 10. 2018,
7.08

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,16

Natisni članek

Boston Celtics Golden State Warriors Liga NBA

Sreda, 17. 10. 2018, 7.08

5 let, 6 mesecev

Liga NBA, 16. oktober

Zvezdnika nazaj, na Dončića bo treba še malce počakati

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,16
Kyrie Irving | Kyrie Irving je spet aktiven v dresu Boston Celtics. | Foto Getty Images

Kyrie Irving je spet aktiven v dresu Boston Celtics.

Foto: Getty Images

Boston Celtics je v prvi tekmi nove sezone lige NBA pred domačim občinstvom visoko premagal Philadelphio. Kelti so pozdravili vrnitev dveh zvezdnikov Kyrieja Irvinga in Gordona Haywarda. Prvaki, ki so pred tekmo dobili šampionske prstane za osvojitev naslova v pretekli sezoni, so šele ob koncu tekme strli odpor oslabljene Oklahome. Debi Luka Dončića bo v noči na četrtek.

Boston Celtics so že na uvodu sezone dokazali, da bodo tudi letos visoko kotirali v vzhodni konferenci. V pretekli so jih zaustavili Cleveland Cavaliers, ki so imeli v svojih vrstah še LeBrona Jamesa, a so morali igrati brez dveh zvezdnikov. Kyrie Irving in Gordon Hayward sta bila poškodovana.

Zadnji si je poškodoval gleženj že na začetku preteklega tekmovalnega obdobja, zdaj pa je spet stopil na parket in prispeval delež h gladki zmagi Bostona proti Philadelphii (10 točk, 5 skokov, 4 ukradene žoge). Z Irvingom (7 točk, 7 asistenc, 4 skoke) sicer nista bila strelsko najbolj razpoložena, zato pa je so imeli Kelti v svojih vrstah razpoloženega 20-letnega Jaysona Tatuma, ki se je lahko pohvalil s 23 točkami.

"Adrenalin mi je prve tri minute delal na polno," je priznal Hayward, ki si je lani grdo poškodoval gleženj: "Sprva je bilo nekoliko neugodno. Super je bilo biti spet v akciji. Zame je to velik korak."

Boston je tako prišel do desete zaporedne zmage na domačih tleh proti Philadelphii, potem ko jo je lani izločil v konferenčnem polfinalu.

Prvaki so imeli nemalo težav z oslabljeno Oklahomo

Pri poražencih je bil s 23 točkami in 10 skoki strelsko najbolj razpoložen Joel Embiid, Ben Simmons pa se je zaustavil pri 19 točkah, 15 skokih in osmih asistencah – dve sta mu zmanjkali do trojnega dvojčka. "Tu ne gre za rivalstvo. Ne vem za naš negativen rekord proti njim, ampak je kar slabo. Vedno nas sprašijo riti," je po porazu dejal Embiid.

Poziranje prvakov s šampionskimi prstani za osvojitev naslov v pretekli sezoni. | Foto: Getty Images Poziranje prvakov s šampionskimi prstani za osvojitev naslov v pretekli sezoni. Foto: Getty Images

V prvi noči so bili na delu tudi aktualni prvaki. Košarkarji Golden State Warriors so sicer pričakovano prišli do zmage, a so se dolgo mučili z oslabljeno Oklahomo. Russell Westbrook namreč ni igral, saj se vrača po poškodbi kolena. Osrednja lika zmagovalnega moštva sta bila Steph Curry (32 točk, 9 asistenc in 8 skokov) ter Kevin Durant (27 točk, 8 skokov in 6 asistenc), pri poražencih pa je bil s 27 točkami najbolj učinkovit Paul George.

Prvaki dobili šampionske prstane

Na debi Luke Dončića bo treba počakati na noč na četrtek, ko z Dallas Mavericks gostuje pri Phoenix Suns, Goran Dragić pa se bo z Miami Heat odpravil k sosedom iz Orlanda.

Liga NBA, 16. oktober:

 

 

 

Luka Dončić
Sportal Legenda lige NBA hvalila Dončića, ki je že izbral obuvalo za posebno noč
Ne spreglejte