Tekma je bila v drugem polčasu prekinjena, potem ko so na tribunah z razgrajanjen pričeli gostujoči navijači. Ti so v času, ko je eden izmed igralcev Anorthosisa poškodovan ležal na zelenici, zdravniško osebje pa mu je nudilo pomoč, vanj vrgli pirotehnično sredstvo.

To je močno odjeknilo in poškodovalo tri osebe. Zaprepadeni igralci so nato poskušali z gestikuliranjem umiriti navijače obeh ekip, kar jim je po desetih minutah naposled le uspelo.

Srečanje se je končalo z zmago Anorthosisa, ki je kljub izključitvi Slovenca Branka Ilića v 71. minuti, slavil z 2:0.

Veronini navijači izžvižgali preminulega nogometaša

Vse prej kot vzorno so se obnašali tudi navijači na derbiju 10. kroga druge italijanske lige med Livornom in Verono. Pri domačem klubu so se odločili, da se z minuto molka spomnijo na njihovega preminulega nogometaša Piermaria Morosinija, kar je naletelo na neodobravanje s tribun.

Tako je bilo v času 60-sekundnega molka s tribun, na katerih so bili Veronini navijači, moč slišati glasne žvižge. Verona, ki je tekmo dobila z 2:0, se je v nedeljo že opravičila, obenem pa distancirala od dejanja njihovih navijačev.

Tamkajšnja policija je že obljubila, da bo s pomočjo video posnetkov proti neotesancem, ki so žvižgali in fašistično salutirali, sprožila preiskavo. "Naredili bomo vse, da takšne navijače umaknemo s tribun italijanskih stadionov,“ pa je obljubil predsednik druge italijanske lige Andrea Abodi.

Spopad huliganov na Dunaju

Do izgredov je prišlo tudi na Dunaju, kjer so so se pred nedeljskim obračunom med Austrio in Rapidom spopadli huligani. V neredih je bil med drugim poškodovan osemletni otrok.

Po poročanju policistov je približno 200 zamaskiranih navijačev Rapida napadlo domače privržence, napad naj bi bil dobro pripravljen, saj so se huligani izognili kontroli policistov. Prišli so na tribuno nasprotnih navijačev, sledil je skupinski pretep. Presenečeni varuhi reda (približno 800 policistov in varnostnikov) niso pravočasno reagirali in so potrebovali kar nekaj časa, da so položaj umirili. Najboljši dokaz nemoči policije je bilo dejstvo, da niso aretirali niti enega navijača.

Rapidovi privrženci so zakrivili tudi lanske nerede na domačem stadionu, ko so vdrli na igrišče, tako da je moral sodnik tekmo prekiniti. Zaradi ponavljajočih se izgredov obema kluboma grozijo stroge kazni, avstrijska zveza tudi razmišlja, da bi vse derbije preselila na nacionalni stadion Ernest Happel.

Tokratno tekmo je sicer z 2:0 dobila Austria, za katero Dare Vršič ni igral.

Kar nekaj težav z navijači so imeli pretekli konec tedna tudi v Nemčiji, kjer so na 141. derbiju Porurja aretirali več kot 200 razgrajačev.