Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 2. 2018,
21.52

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,54

Natisni članek

Pjongčang 2018 Jakov Fak Jakov Fak sprejem

Nedelja, 25. 2. 2018, 21.52

6 let, 1 mesec

Sprejem slovenskih olimpijcev

Srebrni Jakov Fak po 24-urnem potovanju doma. "Kolajna je zdaj na svojem mestu." #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,54

Po več kot 24-urnem potovanju iz Pjongčanga, prizorišča olimpijskih iger, je v nedeljo ob 21.45 na brniškem letališču pristalo letalo, s katerim se je iz Južne Koreje vrnila prva skupina slovenskih olimpijcev. Med temi je najtoplejši sprejem doživel nosilec srebrnega odličja, biatlonski as Jakov Fak.

"Šele s prihodom domov kolajna pride na svoje mesto, saj je bila osvojena v slovenski olimpijski reprezentanci. Ko pride domov, je to to. Kolajna je zdaj na svojem mestu," je na novinarski konferenci na brniškem letališču razlagal utrujeno olimpijski junak Jakov Fak. 

Fotogalerija
1 / 21

Kaj je Jakov Fak povedal ob prihodu na slovenska tla

Fak je na igrah v Pjongčangu osvojil prvo olimpijsko odličje za Slovenijo, na posamični biatlonski tekmi na 20 kilometrov je bil srebrn. Po vseh težavah z zdravjem, ki so ga pestile zadnji dve leti, se je sestavil takrat, ko je bilo to najbolj pomembno. Je torej mojster za velika tekmovanja?

"Če sem iskren, nikoli nisem delal kaj posebnega pred velikimi tekmami," je odgovoril na vprašanje, ki ga tudi kot dvakratni svetovni prvak sliši pogosto, priznava pa, da je olimpijska kolajna posebna: "Zavedam se, kaj mi ta kolajna pomeni. Pomeni seveda več kot stopničke s svetovnega pokala. Je večje breme, pa tudi veliko večje veselje, ko jo osvojiš."

Uresničil je tudi enega od svojih največjih športnih ciljev. Potem ko je leta 2010 v Vancouvru olimpijsko biatlonsko odličje priboril Hrvaški, mu je to zdaj uspelo še za Slovenijo.



Drugi slovenski olimpijski junak, bronasti deskar Žan Košir, bo v domovino prispel v ponedeljek zjutraj, predvidoma ob 8.35. Tudi ta sprejem bomo na Sportalu pospremili v neposrednem prenosu.
Ne spreglejte